İlyas Öztekin

İlyas Öztekin

SAMİMİ VE İNSANİ SORULAR

SAMİMİ VE İNSANİ SORULAR

Bu ülkede yaşadığınızın farkında iseniz, gözüm görüyor kulağım duyuyor aklım mantığım yargılama ve değerlendirme yeteneğim yerinde diyorsanız, çevremde olup bitenlerden ders çıkarıyorum ibret alıyorum geleceğe dair benimde sözüm olacak diye düşünüyorsanız aşağıdaki sorularıma vicdanınızın sesini duyarak kendi kendinizi test edecek cevaplar verin.


1-On iki yıldır yaşamınızda büyük değişiklikler oldu mu, fert başına arttığı söylenen milli gelirden payınıza düşeni aldığınıza ürettiğinizi değerine sattığınıza alın terinizin karşılığını aldığınıza huzurlu bir ortamda çalışma hayatını sürdürdüğünüze inanıyor musunuz?

2-Ülkemizin her gün daha iyiye gittiğini toplumun barış içinde bir arada yaşaması için ülkeyi yönetenlerin halkın din dil ırk mezhep etnik köken farklılıklarını öne çıkarmadan toplumu bir arada birlik ve dirlik içinde tutmak için gerekli gayreti gösterdiklerine inanıyor musunuz?

3-Komşu ülkelerle ve diğer dünya ülkeleri ile iyi ilişkiler geliştirdiğine yurtta sulh cihanda sulh kuralına uyduğuna inanıyor musunuz?

4-Ailenizde çevrenizde mahallenizde köyünüzde kasabanızda ilçenizde ilinizde insanların korkusuz birbirinin hakkına riayet eden kardeşlik ve barış içinde yaşadığına inanıyor musunuz?

5-On iki yıldır ülkede yargının tarafsız  olduğuna  üniversitenin  bilimsel özerkliğinin  sürdürüldüğüne TSK’nin itibarının korunduğuna ve güçlü bir ordu oluşturulduğuna inanıyor musunuz?.

6-Teknolojinin geldiği bu son noktada insanların özgürce haberleşebildiğine özel yaşamına müdahale edilmediğine inanıyor musunuz?

7-Suç isnat edilenlerin tarafsız mahkemelerde yargılandığına devletin en önemli kurumlarına komplolar kurulmadığına suçlananların adil yargılandığına inanıyor musunuz?

8-Kazancınızla insanca yaşadığınıza sorumlu olduğunuz insanlara karşı görevlerinizi yerine getirebildiğinize çocuklarınıza mutlu huzurlu bir gelecek hazırlayabildiğinize onlara olanaklarınız ölçüsünde iyi bir eğitim aldırdığınıza inanıyor musunuz?

9-Bu ülkede insanların yasalar karşısında eşit yurttaşlar olduğuna devlet hizmetlerinden hakça yararlandığına eşit bir paylaşım olduğuna inanıyor musunuz?

10-Ülkede düşünce yazma konuşma özgürlüğünün olduğuna inanıyor musunuz?

11-Muhalefet belediyelerine yapılan baskıları normal karşılıyor musunuz?

12-Yüzyıllardır kutlanan bayramların kutlanmamasını normal karşılıyor musunuz?

13-Demokratik tepki veren işçilere memurlara çiftçilere emeklilere gençlere şiddet uygulanmadığına herkesin hakkını hukukunu arayabildiği yasaların herkese eşit uygulandığı bir devlet yönetimiyle yönetildiğimize inanıyor musunuz?

14-Her sabah okuduğunuz gazetede seyrettiğiniz televizyonda şiddetin baskının korkunun olmadığı yönetenlerin bağırıp çağırmadığı öfkenin olağan hale gelmediği bir ülke özlemi duymadığınıza inanıyor musunuz?

15-Ülkeyi yönetenler çalmadı yolsuzluk yapmadı kişisel çıkar sağlamadı yetim hakkı yemedi ülke kalkındı fert başına düşen milli gelirden payınızı aldığınıza inanıyorsanız? 
Ve tüm bu sorulara verdiğiniz cevapların yalnızca %40 bile evetse siz bu ülkede yaşamıyorsunuz demektir.

Önümüzde 7 Haziran seçimi var. Bu seçim vicdanınızın test günüdür. O günü yukarda ki sorulara vereceğiniz cevaba göre değerlendirin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İlyas Öztekin Arşivi