Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Sarıgül’ün Silivri ziyaretinden notlar!

Sarıgül’ün Silivri ziyaretinden notlar!

CHP’den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmaya hazırlanan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, hafta sonu Trakya turuna çıktı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olacak birinin ne işi var Keşan’da diye sakın sormayın. Çünkü bende bilmiyorum desem de inanmayın. Şimdilik çamura yatıyorum.  Sargül’ün Trakya programıyla ilgili beni sadece Silivri’ye yaptı ziyaret ilgilendiriyor. Çünkü Sarıgül’ün ismi bile Silivri’yi hareketlendirmeye yetti. CHP Belediye Başkan Aday Adaylarından Selami Değirmenci ve Hüseyin Şahin, Sarıgün’ü Garden Restoran önünde karşılarken, mevcut Belediye Başkanı ve CHP’den yeniden Aday Adaylığı başvurusunda bulunan Özcan Işıklar, Belediye binası önünde karşılamayı tercih etti. Yani Değirmenci Sarıgül’ün ayağına gitti, Işıklar ise Sarıgül’ü ayağına getirtti gibi bir durum çıktı ortaya. Sarıgül için ayağına giden mi yoksa ayağına getirten mi daha önemli olacak onu hep birlikte ilerleyen günlerde göreceğiz. 
Silivri’nin meydanları da, sokakları da Sarıgül’e dar gelir  
Şimdi gelelim Sarıgül’ü Silivri Atatürk Meydanında bekleyen Sarıgülseverlerin  hayal kırıklığı mevzusuna. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Sarıgül’ün Cumartesi günü saat 13: 00’de sahile geleceğini hem mesajlarla hem de anonslarla vatandaşa duyurdu. Sabahın köründe Sarıgül’ü beklemek için sahile inen vatandaşlar, Sarıgül’ün sahile uğramaması üzerine hem hayal kırıklığı yaşadılar hem de üzüldüler. Öğrendiğim kadarıyla Sarıgül’ün Trakya ziyaretine Sahil programı sonradan eklenmiş. Eklenmiş eklenmesine de, sanırım binlerce aracın bulunduğu Sarıgül konvoyunun bizim Silivri Meydanlarına ve sokaklarına sığmayacağı akıl edilememiş. Eğer akıl edilmiş olsaydı, Sahilde ellerinde CHP bayraklarıyla Sarıgül’ü bekleyen vatandaşlar böyle bir hayal kırıklığına uğramamış olacaklardı. Ama olan oldu. Sahilde coşkuyla bekleyen vatandaşlar Sarıgül’e gönül koydu. Sarıgül bu davranışını telafi eder mi bilemem ama Silivri sahilinde kendisini bekleyen insanlar Sarıgül’ün bu davranışına oldukça bozuldular. Buradan Sayın Mustafa Sarıgül’e duyurulur… 

Yer seçimi yanlıştı
Silivri Belediyesi’nin Sarıgül ile vatandaşları Atatürk Meydanında buluşturma organizasyonunu yer bakımından baştan aşağı yanlıştı. Kipa önü yada belediye önü olarak tek bir nokta belirlenip kalabalık bir halde Sarıgül karşılanabilirdi. Ancak yapılan yanlış organizasyon sonucunda, Gaerden önü, Belediye önü derken Sarıgül sahili es geçmek zorunda kaldı. Bu yanlış organizasyonun sorumlusu kim bilemiyorum ancak, kabak Sarıgül ile Işıklar’a patladı. Sarıgül sahili teğet geçince vatandaşlar hırsını Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’dan çıkardı. Işıklar vatandaşları sakinleştirdi ama kamuoyu ve rakipleri tarafından çok ağır eleştirilere de maruz kaldı. Öyleki, “Sarıgül Işıklar’ın mevkidaşı. Ne diye onu Başbakan gibi yada Büyükşehir Belediye Başkanı gibi karşılıyor. Bu davranışıyla hem Silivri’mizi hem de kendisini küçük düşürdü” diyenler bile oldu. Bunların cevabını Sayın Işıklar verir herhalde. Ben daha fazla ileriye gitmeden bu konuyu burada sonlandırayım. Yoksa bu yazımın devamı birilerinin canını sıkar. 
Hepimiz bu vatanın evladıyız
Orhan Aksu konusunda yazdığım köşe yazısından rahatsızlık duyan ve samimiyetine inandığım kişilere şunu açıkça ifade etmeliyim ki; yazdığım yazıda kullandığım çoğul ifadeler tamamen Aksu’nun basın açıklamalarında kullandığı kelimelerin yanlışlığını, ayrımcılığını ortaya koymak adına kullanılmış ifadelerdir.  Türkiye Cumhuriyeti bayrağı altında yaşayan bizler, Mustafa Kemal Atatürk ve şanlı ordusunun bizlere canları pahasına armağan ettiği bu topraklarda, Türk’ü, Kürt’ü, Çerkez’i, Alevi’si, Sünni’si ile hep bir arada yaşıyoruz. Milli ve manevi duyguların yaşatılması uğruna binlerce canların feda edildiği bu topraklarda, ırkçı, mezhepçi ayrıştırmalar kesinlikle söz konusu olmamalıdır. Bir önceki yazımda kullandığım ifadeler tamamen yanlış anlaşılmış olmakla beraber,  Orhan Aksu’nun ötekileştirmeye çalıştığı,  Kürt kardeşlerimizde bu vatanın evlatlarıdır. Milli birlik ve beraberlik çerçevesinde, ayrıştırmadan, ötekileştirmeden yapılan her açıklama mantıklıdır. Bu vesile ile yazımda kullandığım ifade bu temel üzerine yazılmış olmakla beraber yanlış anlaşılmalara neden olmuştur. Bizler şanlı bayrağımızın gölgesinde ve cennet vatanımızın her köşesinde birlik ve beraberlik içerisinde kardeşçe yaşamaktayız. Bu kardeşliğe gölge düşürmek isteyenlere yüce milletimiz fırsat vermeyecektir. Benim fikrim ve zikrim bu yöndedir. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Sarıbıyık Yıldırım Arşivi