Seçim Anketi..

Seçim Anketi..


 Sonucunun ne olduğunu bildiğimiz bir seçime kısa bir süre kala heyecanımız, bitse de kurtulsak seviyesinde gezinmeye devam ediyor.. Bitmeden anketten parayı götürsek anlayışında olanlar bizlerde boş durmadık ve size Seçim Anketi yaptık..

 Not : 12 Haziran seçimlerine kadar kalan bu süreyi aruba adasında geçirmek üzere vize başvurusu yapan 18 kişi tutuklanarak, oy kullanacakları okullara hapsedildi.. “Bu durum anketin gidişatını etkilememiştir..”

 
Seçim yasakları diye uydurulmuş düzenin, parasız siyaset yapmaya çalışanların eşit yarışma hakkını ellerinden almasına bir gün kala yapılan araştırmaların sonuçları açıklandı..

 
Greenmoneysus araştırma şirketlerinin toplanıp birlikte yaptığı ankete göre araştırmaya katılan kişilerin bu anketten önce güzellik sırlarınızı kiminle paylaşırsınız, kim şampiyon olmazsa yine de sokaklara dökülür, biz Türkiye’yiz peki Türkler nerede, gizli seks kasetinizin kapağını ne renk isterdiniz, Hopalı olsanız bugün sokaklarda olur muydunuz, cinsel içerikli alkol reklamlarında oynayan sigaralı gencin saçları nasıl kesilsin gibi kırk tane daha anketini cevaplayarak rekorları alt üst ettiler..

 

 

Yüzlerce soruyla kafaları karışan anket mağdurları, bu “Pazar seçim olsa, hayat bayram olur mu?” sorusuna cevaben genelde mağdur ve aciz iktidar tarafını seçerek yanıt verdiler.. Bu yanıtla birlikte anlamı kalmayan seçim anketi sonuçları ise aşağıda bilgilerinize arz edilmiştir..

 

 (Yazının yayınlanacağı gün seçim yasakları başlayacağından parti isimleri silinmiştir..)

  X Partinin seçim harcamalarının karşılığı olarak % 100 alması bekleniyor.. Ancak harcamaları kimin yaptığı ortaya çıktıkça da oy oranı azalıyor ve % 43,7000 gibi bir oranda sabitleniyor.. Özelikle imar planları kuşkulu İstanbul Betonarme Lanetlerinin hepsinde X Parti liderinin dev boyutta brandalarının olması, halk tarafından tepkiyle karşılanıyor.. Bu tepki oylarda % 43,6999’e kadar gerileme sağlıyor.. Öte yandan çılgın projelerle gölgelenmiş polis ve koruma eylemlerine tepki de çığ gibi büyüyor.. Bu tepkinin yansımasıyla birlikte oy oranı % 43,6998’e kadar düşen X Parti büyük bir çöküş yaşıyor.. İkinci soru olarak sorulan “Hangi lider pişti oynarken hile yapmaz?” sorusuna verilen X Parti Lideri cevabının önünde yer alan yüzlerce küfür ise oy oranlarındaki düşüşün resmi gibi % 43,6997..

 

Seçim diye bildiğimiz ancak kesinlikle bizim seçemediğimiz ve sonuçların aylar önce netleştirildiği bu seçimde Y Parti büyük bir yükseliş trendi yakalamış durumda.. “Pazar günü piknik mi yaparsınız, yoksa gidip oy mu kullanırsınız?” sorusuna verilen “Kesinlikle evde tv başında uyurum..” cevabının oranı %96’larda kaldı.. Bu nedenle de Y Parti’nin oy oranı % 25,5000 olarak açıklandı.. Ne alaka demeyin, tüm Y Partililer akşamdan kalma olduklarından seçimi boykot çağrılarına istemeden katılmış olurlar görüşü yaygın bir görüş olarak dillendirildi.. Herkese borç para veririm, hemen de istemem vaadiyle ortaya çıkan sol açık, topu kaptığı gibi ince bir çalımla son çizgiye kadar indi.. Kırmızı Çizgi üzerinden yaptığı ortaya uçan röveşata vuran Sabri’nin golü estetik bulunmadığı için tüm itirazlara rağmen iptal edildi.. Bu durum Y Partisinin oy oranını tavana vurdu ve bir anda % 25,5001’e çıktı..

 
Normalde iki partili Birleşik Kızılderili Katilleri Avrupalılar ülkesine benzer bir durum yaratılmaya çalışılsa da, kasetleri satış patlaması yapan W Parti barajın üzerinde sek sek oynamaya devam ediyor.. % 10,4000’lük oy oranına sahip W Partisi çare olarak iktidara benzer bir hamle planlayarak, mağduru oynama gayretine göz kırpmıştır.. Zaten adı çıkmış olanın göz kırpması taciz sayılacağından suçlu bulunan W Parti yargısız infaz neticesinde mağdur kabul edilmiştir.. Bu güzel gelişme sayesinde oy oranı % 10,4001’e kadar fırlamıştır..

 
İşte en az seçim sandığımız oyun sonuçları kadar merak edilen diğer bir soru.. Hangi parti kaç kıvrımları özel insanın eşsiz kıçını geyik derisine oturabilecek?

 
“Milyon yetmiş ama iş bitmiş” halkı temsil edecek 550 Kıvrımları Özel İnsandan seçim sonucu 276 tane az kullanılmış bulunduğunda iktidar hapı kullanmadan dikebilip, yetmişi dikecek! sayıyı yakalamış oluyor.. Analyasa’yı yap boz kağıda çevirmek için de aranan hıyar sayısı ise 3 veya en fazla 5 olarak belirtilmiştir.. Bu durumda referandum yolunun sabah saatlerinde açık, akşama doğru parçalı bulutlu olması bekleniyor.. Gece yağış var, evde olun ve sevişin..

 
Greenmoneysus araştırma şirketlerinin ortak görüşü ise bu seçiminde hiçbir şeyi değiştirmeyeceği gerçeğidir..

 
"Oy vermek bir şeyleri değiştirseydi, yasaklanırdı..

Emma Goldman

 

 

 

Saygılar,

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi