Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Seçime 5 kala

Seçime 5 kala


Şunun şurasında seçimlere sadece 6 gün kaldı. Türkiye’yi yönetmek adına genelde ve yerelde yapılan bütün çığırtkanlıklar 6 gün sonra sona erecek. Meydanlarda ve lokal toplantılarda bir birlerine laf sokup, eleştiren bütün partiler boyunun ölçüsünü alacak. Siyasetin 3 büyük partisi 4 yıllık icraatlarının sınavını 12 Haziran’da verecek. Sandıktan çıkacak olan oylar partilerin karnelerine yazılacak ve “PEK İYİ” ile geçen  Vatanı milleti yönetmeye devam edecek.

***

 Genel seçimler için propaganda döneminin başlaması ile birlikte Siyaseti bütün benliği ile yaşayan ve takip eden Silivri’miz de de büyük bir hareketlilik başlamıştı. Partiler o köy senin bu kahve toplantısı benim koşturup durdular. 12 Haziran’da genel seçim yapılacak olmasına rağmen özellikle CHP ve AKP kanadında yapılan toplantılarda yerel siyasete’de fazlasıyla inildi. Silivri’den milletvekili çıkarmayan CHP’nin aday boşluğunu Belediye Başkanı Özcan Işıklar doldurdu. Hatta ne yalan söyleyeyim, yaptığı konuşmalarla benim diyen vekillere taş çıkarttı. Yorucu belediye başkanlığı görevinin yanı sıra her akşam katıldığı köy ve mahalle toplantıların da yaptığı heyecan dolu konuşmalarla partililerini AKP iktidarına karşı uyardı. CHP’nin seçim beyannamesinde ki projelerden çok, AKP iktidarı ile gelebilecek tehlikeleri ve ülkenin içinde bulunduğu durumu ortaya koydu. Bütün bunların yanı sıra yaptığı ilk konuşmalarda benim ve Silivrililerin de kafasını karıştıran bir açıklamada bulundu. Yaptığı bir açıklamada “ belediyeyi  45 trilyon borçla devraldık. Üstüne 45 trilyonluk hizmet yaptık ve borcuda 10 trilyona düşürdük” dedi.  Ardından Ak Parti ilçe başkanı Metin Karakaş, bir kahve toplantısında yaptığı açıklamada belediyenin milyarlarca liralık gereksiz harcama yaptığını ve şu anda 80 trilyon civarında borcu olduğunu ve bu borcun karşılığında elle tutulur hiçbir hizmetin yapılmadığını ileri sürdü.  10 trilyon nereeee.. 80 trilyon nereeee… ikisinin arasında dağlar kadar fark var. Yahu düşünüyorum da Ak Parti’nin de, CHP’nin de belediye meclis üyelerinden hesap işlerini denetleyen kişiler var. Belediyenin kaç para borcu varsa ortadadır. Neyse onu söyleyin… yada siz doğrusunu söylemeyecekseniz,  belediyenin kasasından sorumlu başkan yardımcısı Yılmaz Kandemir bir açıklama yapsında öğrenelim en doğru ağızdan belediyenin kaç para borcu olduğunu.  Kısacası belediyenin kaç trilyon borcu olursa olsun, Silivri’ye hizmet borcunun olduğu ve bu burcun hiç bitmeyeceği kesin.

***

Geçtiğimiz hafta en çok merak ettiğim ve merakla beklediğim toplantılardan bir tanesi de AK Parti’nin Fener Köyde yapacağı mitingdi.  AK Parti’ye olan sevdası ile bildiğimiz Silivri Muhtarlar Derneği Başkanı ve Fener Köy muhtarı Muharrem Eren’in Referandum da köy meydanına astığı afiş günlerce konuşulmuştu… hani şu, “ Düveler için, danalar için, …….” Diye devam eden afiş.  Bakalım Muharrem Eren bu toplantıda nasıl bir afiş asacak diye büyük bir merakla gittim Cuma akşamI Fener Köye.  Muharrem Eren ile CHP ilçe Başkanı ve Özcan Işıklar’ın muhtarın siyasi partisi olmaz diyerek aralarında başlayan polemikte, Eren’in köyde artık bir havası kalmadığı ima edilmişti. Birazda Eren, Köyüne ne kadar hakim durumda onu görmek için gittim oraya. Fener Köy meydanına vardığımızda karşılaştığım kalabalık Eren’in köyde ki hakimiyetini belgeler durumdaydı. Yaklaşık bin kişinin doldurduğu meydanda Muharrem Eren’in hakimiyet tablosu asılıydı. Asılı olan sadece bu değildi. Eren yine  AK Parti’ye yakışır çılgın afişlerle meydandaydı. Mesela, “ Işıklar sönsün Fener Köy Büyüsün”, “ işte Fener Köy, İşte Güç. Hedef 2023” , “ Hoş Geldiniz Bitti Hasretim. Büyük Ustama Selam Olsun, Ben Onun emrindeyim” . bir sonraki yazında Silivri’den Kazlıçeşme’ye kalkan, CUMHURİYET ve DEMOKRASİ vapurlarına değineceğim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Sarıbıyık Yıldırım Arşivi