Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Şeffaf ol canımı ye!

Şeffaf ol canımı ye!

Silivrispor Kulüp bünyesine Ata Sporumuz Güreş Şubesi açılıyor. Eğitmenliğini de Silivri'nin gururu Milli Güreşçimiz İsmet Karabulut yapacak. Dün Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın da katılımıyla kulüp binasında gerçekleştirilen basın toplantısında Ata Sporumuzun Silivrispor bünyesinde şubesinin açılacağı resmen ilan edildi. Bugün itibariyle de Ata sporumuzu öğrenmek isteyen, gönül veren minik güreşçilerin kayıtları alınmaya başlanacak.

 Bu toplantının ayrıntılarına geçmeden önce Silivri Belediye Başkanımız Özcan Işıklar'ı Milli Güreşçimiz İsmet Karabulut'a sahip çıktığı için tebrik ediyor, yeni kurulacak olan Güreş Şubesinin  Silivrispor'a ve Silivri'mize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Umarım futbolda şampiyonluğu yakalayan Silivrispor, Ata Sporumuzda da aynı başarıyı yakalar ve şampiyon güreşçiler yetiştirir.Tabi burada Silivrispor Kulüp Başkanı İhsan Atun'un da hakkını yememek lazım.  Her ne kadar agresif ve sinirli bir üsluba sahip olsa da Başkan Atun'u Silivrispor bünyesine sporun her branşını katma gayretini ve gençlerin kötü alışkanlıklardan kurtulması için elinden gelen çabayı gösterdiği için kendisini kutluyorum.  
Şimdi gelelim toplantının ayrıntılarına... Silivrispor Kulüp Başkanı İhsan Atun'un toplantıda  konuşuyor. Ne diyor Başkan Atun; "Silivrispor Silivri Belediye Başkanımız Özcan Işıkların sağladığı imkanlarla bu günlere geldi. İmkanları Belediye Başkanımız sağlıyor bizde bu imkanları değerlendiriyoruz, yönetiyoruz. Silivri Spor'un yıllık bütçesi 1 Trilyon. Buda aylık 90 bin TL'ye tekabül ediyor.  Hedefimiz bütçeyi 600 bin TL daha arttırmak.  Hedeflediğimiz rakamı bulmak için 600 bin TL açığımız var. Bu 600 bin TL açığın kapatılmasında 200 bin TL'de Belediye Başkanımızın payına düştü."
 Silivrispor Kulüp Başkanımızın konuşması tamda bu şekilde sayın seyirciler. Başkanın konuşmasına istinaden bende kendisine toplantıda, " Silivrispor şampiyon olduktan sonra, gelirleri daha da arttı. Belediye, Federasyon, Şans Oyunları, Otopark gelirleri, Terminal gelirleri, bağışlar ve İşadamlarından makbuz karşılı toplanan paralar. Nasıl oluyor da hala açık var ve hedeflenen rakam toplanmıyor? Nasıl oluyor da Silivrispor'a her türlü imkanı sunan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın payına hala 200 bin TL bırakılıyor?"  diye soruyorum.  Benim bu sorumun üzerine  kulüp başkanı ne cevap verse beğenirsiniz.

 Cebime atıyorum. Evet evet yanlış okumadınız. Kulüp Başkanı İhsan Atun sorduğum soruya aynen bu cevabı veriyor. Sorduğum soru gayet açık ve net anacım. Niye bu kadar sinirlendiniz, rahatsız oldunuz anlamış değilim. Kimse  size cebinize atıyorsunuz demiyor. Sadece bu kadar gelir içinde hala hedeflenen 600 bin TL'nin bulunamama nedenini soruyorum size arkadaşlar. Bu kadar hiddetlenmenize ne gerek var. Sadece şeffaf ve açık olun yeter. Kimsenin gözü yok Silivrispor'un gelirlerinde. Allah daha çok versin.  Hatta gelirler giderleri karşılamıyorsa el birliği ile bir organizasyon yapalım ve hedeflenen rakamı hep birlikte toparlayalım. Silivrispor'un başarısı hepimizin başarısıdır. Ama dediğim gibi yeter ki şeffaf ve açık olunsun. Bu Silivri'de el birliği ile ne açıklar kapatılmadı ki! Silivrispor'umuzun da varsa bir açığı el birliği ile kapatırız... 
Bu arada bende Silivrispor Kulüp Başkanımız İhsan Atun gibi futboldan hiç anlamam. Futboldan anlamıyor olmam sorgulamayacağım anlamına gelmez.  Ben spor ve sporcu düşmanı da değilim. Benim için önemli olan spora aktarılan kaynakların doğru kullanılıp kullanılmadığıdır. Bunu sorgulamak ta benim görevim. Sadece benim görevim değil herkesin görevidir.  Ben gazeteciyim sorgularım. Sizinde cevap vermemek gibi bir lüksünüz olamaz. İşinize gelirse... 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Sarıbıyık Yıldırım Arşivi