Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Sen nerenin meclis üyesisin Kıroğlu?

Sen nerenin meclis üyesisin Kıroğlu?


Günlerdir Değirmenköy Merasını yazıyoruz. AK Parti  ve CHP’li yöneticiler  Mera elden gitmesin diye dört bir koldan çalışma başlattı. Hatta birlikte hareket ediyorlar bu konuda. İl Genel Meclis Üyeleri siyaset gözetmeden aynı önergenin altına imza attılar. Tabi bir kişi hariç. CHP İl Genel Meclis Üyesi Bahattin Kıroğlu. Bu beyefendi ben AK Partililerle birlikte hareket etmem demiş ve önergeye imza atmamış.

Zaten seçildiği günden bu güne kadar hayırlı bir işe imza atmayan Bahattin Kıroğlu’nun köylünün merası için çaba sarf ettiğini duysaydım şaşardım.  Bu meclis üyesi 3 yıldır görevde ama yaptığı 3 tane icraat yok. Merak ediyorum CHP bu zat-ı muhteremi neden meclis üyesi çıkarttı? Hiçbir çalışmaya imza atmayan Kıroğlu acaba Silivri’nin değil’de Sultan Köyün meclis üyesi de bizimi haberimiz yok. Diğer Meclis Üyeleri Gürcan Albayrak, Şerif Sezen, Halit Girgin ve Osman Turan Silivri’nin ve köylerinin çıkarlarını korumak için birlik içinde hareket ederken sen hangi ilçeyi temsil ediyorsun Sayın Kıroğlu?

Seni o göreve getiren seçmenlerine de mi saygın yok senin?  Ve son söz CHP’li yöneticilere. Böyle hiçbir işe yaramayan insanları lütfen bir daha böyle görevlere getirmeyiniz. Siz Silivri halkına hizmet edeceğiz diye bir taraflarınızı yırtarken bu zat- ı muhterem gibilerde ancak size köstek olur. Benden söylemesi… Orda bir köy var uzakta, O köy bizim köyümüzdür. O Köye o köyün merasına siyasi menfaat gözetmeden sahip çıkan İl Genel Meclis Üyelerini, Belediye Başkanını, Siyasi Parti İlçe Başkanlarını kutluyorum.  
Işıklar ve Karakaş’ın özlü sözlü atışması 
Silivri Belediyesi  nisan ayı meclisi oldukça hareketli ve seviyeliydi bana göre. Biz basın mensupları her ne kadar kavga gürültü çıkmasını istesek de, iktidar ve muhalefet meclis adabına yakışır bir şekilde tartışarak  nisan ayı meclisini geride bıraktı diyebilir. Özellikle AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş ile Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın özlü sözler üzerinden atışması meclise ayrı bir hava kattı. Başkan Işıklar özlü sözler konusunda oldukça deneyimli.  AK Parti İlçe Başkanı Metin Karaş’ın da başkan Işıklardan aşağı kalır yanı yok. Önce Karakaş aldı sazı eline ve  “Gideceği limanı bilmeyene hiçbir rüzgardan yardım gelmez. Oyun bitince şah’ta piyon’da aynı kutuya konur. Bu Silivri Kutusudur. 2014’de biz bunu göreceğiz. Kim şah kim piyon belli olacak. Çok Yaprak az meyve bu doğanın yasasıdır. Çok söz az iş buda insanın hatasıdır” sözleriyle Başkan Işıklar’a gönderme yaptı.  
Adından özlü sözlerle arası çok iyi olduğunu bildiğimiz Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar;  “Bir insan kendiyle kavga etmeye başlarsa değerli oluğu kanaati oluşabilir. Biz kendimizle barışık olacağız. Ben kentimle de kendimle de barışığım. Horoz öttü diye sabah olmaz. Sabah olduğunu herkes söylemeli. Bir diş macununun kapağını açın ve tepesine vurun. Nasıl ki dışarı fırlayan macun kutuya geri girmiyorsa bizde Silivri’yi o duruma getireceğiz” sözleriyle aynı şekilde Karakaş’a cevap verdi.  
Karakaş’da Işıklar’da hitabeti iyi olan iki siyasetçi. Her ne kadar rakip olsalar da  nisan ayı meclisinde tek amaçları Silivri’ye hizmet oldukları düşüncesini ortaya koydular. Her dönem olduğu gibi bu dönemde de iktidar yaptıklarını anlatır, muhalefette doğal olarak eleştirir.  Kimse yoğurdum ekşi demez. Ama Karakaş’ın seviyeli eleştirisi, Başkan Işıklar’ın olgun ve eleştiriye yapıcı cevap vermesi bana göre diğer ilçelerde ki siyasilere örnek olmalı. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Sarıbıyık Yıldırım Arşivi