Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Fatma Sarıbıyık Yıldırım

SERT analiz…

SERT analiz…


Aday adaylığı sürecinde KARAKIŞ geldi, Kar Boran Tufan geliyor TURAN dendi ve sonunda Başbakan Silivri’ye SERT aday istiyorum diyerek AK Parti Silivri Belediye Başkan Adayını belirledi. SERT olsun Silivri’nin yerlisi olsun diyen Başbakan’ın verdiği bu kararın ne kadar doğru olup olmadığını buradan tartışmaya açmak niyetinde değilim. Bunu zaman ve seçim sonucu gösterecek.  



İlk karşılama sönük ve coşkusuzdu




AK Parti Silivri Belediye Başkan Adaylığının geçtiğimiz hafta Cuma günü resmen açıklanmasının ardından, hafta sonu Cumartesi günü Silivri İlçe Teşkilatıyla buluşan Tahir Sert, partilileri tarafından kurban ve dualarla karşılandı. Organizasyon eksikliğindenmidir yoksa Sert’in aday olabileceğine ihtimal verilmediğinden midir bilinmez ama ilçede düzenlenen karşılama töreni sönük ve coşkusuzdu. Sanki aday karşılama, kutlama programı değil,  partiden cenaze çıkmışta taziye ziyaretini andıran bir görüntü hakimdi.  Silivri AK Partinin 10 tane aday adayı vardı. Ve elbette herkesin gönlünde aday olmasını istediği bir isim vardı. Tahir Sert’in aday gösterilmesi birileri üzmüş, yürekleri burkmuş olabilir. Bütün yarışlar böyle değilmidir. Her yarışta kazanan ve kaybedenler olacaktır. Sert’in adaylığının açılanmasının ardından üzülen ve sevinenlerin olması da çok normal.



Karakaş ve Turan’dan örnek davranış

Adaylığının resmen ilan edilmesinin ardından Tahir Sert için düzenlenen ilk karşılama programına diğer aday adayları Emrah Maşalacı, Vural Sönmez, Mevlüt Alkan, Naif Yıldızlar katılım gösterirken, gözler Metin Karakaş ve Hüseyin Turan ikilisini aradı. İlk karşılamaya katılmayan Turan ve Karakaş ikilisi daha sonra Olta Restoranda düzenlenen yemeğe katılarak Tahir Sert’in adaylığı kutladı.  AK Parti'nin Belediye Başkan Adayı Tahir Sert, adaylık süreciteki en güçlü rakipleri olan Metin Karakaş ve Hüseyin Turan’ın düzenlenen yemeğe katılmasıyla coşkulu ve duygulu anlar yaşandı. Bu yaşanan tablodan da anlaşılıyor ki Tahir Sert, Metin Karakaş ve Hüseyin Turan ikilisinin desteğini alması gerektiğidir. Çünkü bu ikilinin desteği Sert için önelidir bana göre. Hatta daha açık söylemem gerekirse; Tahir Sert seçimlerde istediği başarıya ulaşmak istiyorsa, Turan ve Karakaş ikilisinin desteğini almak zorundadır.   



Asıl yarış şimdi başladı

Aday adaylığı süreci Tahir Sert’in aday ilan edilmesiyle son buldu ve artık asıl yaşış şimdi başladı. Seçimlere 60 gün kala ben inanıyorum ki tüm aday adayları verdikleri sözü tutacaklar ve AK Parti’nin seçimi kazanması için Başbakanımızın emaneti dedikleri Tahir Sert’e destek olacaklardır. Öylede olması gerekir. Çünkü bu seçim hem CHP hem de AK Parti için çok önemli. Kimse rakibini küçümsemesin. Rakibini küçümseyen zaten baştan kaybetmiştir.



Karakaş’ın hakkıydı

AK Parti Silivri Belediye Başkan Adayı Tahir Sert Olta Restoranda düzenlediği yemekte masamıza gelerek bizlerle sohbet etti. Masada gazeteci büyüklerim Refik Bek ve Erhan Kızılyar’da vardı. Bizlerle sohbet eden Sert; “ Biliyorum hepinizin gönlünde aday olmasını istediğiniz bir isim vardı. Buna da saygı duyuyorum” dedi. Sert’in bu sözleri üzerine bende kendisine; “ Size kalkıp burada yalakalık yapmayacağım. Ben adaylığın Metin Karkaş’ın hakkı olduğunu düşündüğüm için, Karakaş’ın aday olmasını istedim. Beklediğimiz isim Karakaş yada Turan’dı. Ama siz seçildiniz. Bu saatten sonra başımızın üstünde yeriniz var. Kutluyorum ve hayırlı olmasını diliyorum” dedim. Benim bu sözlerimin üzerine Tahir Sert; “ Evet adaylık Metin Karakaş’ın hakkıydı. 4,5 sene partiye emek verdi ve aday seçilmesi hepimizden önce onun hakkıydı.  Bu gün burada tüm teşkilat dimdik ayaktaysa bu Metin kardeşimin 4,5 senede verdiği emekler sayesinde” dedi. Masada tamda bunlar konuşuldu. Sert’i bu açık yürekliliğinden dolayı kutluyorum. En azından hak edenin hakkı hak ede verilmese de Sert’in bunu dile getirmesi güzeldi.



Tahrik etmeyi bırakın, işinize bakın!

Şimdi gelelim dün Metin Karakaş’ın yanında olup hatta onun sayesinde iş güç sahibi olan bazı sözde AK Partililere. Düne kadar Metin Karakaş ve Hüseyin Turan’ın yanından ayrılmayanlar Tahir Sert’in aday seçilmesiyle birdenbire Tahirci oluverdiler. Hatta Tahir’ci olmaktan da öte insanları tahrik eden tavırlar sergilemeye başladılar. Buradan bu zat-ı muhteremlerin isimleri yazmayacağım. Ama iki kelam etmeden de olmaz bu sözde AK Partililere. Bırakın insanları tahrik etmeyi de işinize bakın anacım. Bu davranışlarınız size bir şey kazandırmayacağı gibi Adayınız Tahir Sert’e çok şey kaybettirir.  Çünkü sizin yaptığınız iyi yada kötü davranışlarınızın faturasını halk Sert’e keser. O yüzden işinize bakın ve seçime odaklanın. Çay bahçelerinde orda burada oturup ta kimseyi tahrik etmemeniz sizin yarınıza. Benden söylemesi…



İki Çanta’lının arasına giren ezilir!






Adaylığının resmiyete kavuşmasının ardından İlçe binasında partilileriyle kucaklaşan AK Parti Silivri Belediye Başkan Adayı Tahir Sert, basın mensuplarıyla da bir toplantı gerçekleştirdi. Özellikle benimle ilgili Tahir Sert'e gidip abuk subuk konuşanlara sesleniyorum; Sert benim gönlümden geçeni yüzüne söyleyeceğimi çok iyi biliyor.  Size tavsiyem iki Çantalının arasına girmeyin ezilirsiniz.  Ne ben Tahir Sert’in düşmanıyım ne de Tahir Sert benim düşmanım. İstesek te olamayız. Bunu da beyninizin bir tarafına yazın anacım…



İlk Mehmet Mert’ten öğrendik

Aslında bu saatten sonra Tahir Sert’in adaylığını ilk kim yazdı, kim duyurdu tartışmalarına girmek yersiz. Ama şunu da söylemeden edemeyeceğim. Tahir Sert’in adaylığını ilk Haberdar Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve benimde Patronun olan Mehmet Mert’in Pazar günü saat 16:17’de attığı Twit ile öğrendik. Kimse kusura bakmasın ama gerçek bu. Bende dahil hepimiz Sert’in adaylığını Mehmet Mert’ten öğrendik. Şimdi kimse çıkıp ta bana maval okumasın.  Bu arada sevgili Patronum Mehmet Mert bizlere, “Günaydın Silivri” diye atıfta bulunmasının yanı sıra ne dese yeridir. Çünkü bu konuda hepimiz çuvalladık. J

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Sarıbıyık Yıldırım Arşivi