‘Ankara katliamı’nın yıldönümünde yapılacak anma etkinliği yasaklandı

‘Ankara katliamı’nın yıldönümünde yapılacak anma etkinliği yasaklandı
Ankara’da 10 Ekim 2015 tarihinde 109 kişinin hayatını kaybettiği intihar saldırısının birinci yıldönümü nedeniyle olay yerinde yapılmak istenen anma etkinliği yasaklandı.


Tren Garı önünde düzenlenen ‘Barış Mitingi’ öncesi IŞİD’li iki militan, üzerilerindeki bombaları infilak ettirmiş, olayda 109 kişi yaşamını yitirirken yaklaşık 500 kişi yaralanmıştı.

Katliamın birinci yıldönümü nedeniyle, 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği ile DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin, demokratik kitle örgütleri ve siyasi partilerle birlikte hazırladığı ortak programa İstanbul, Malatya, Tekirdağ, Diyarbakır gibi kentlerden, olayda yaralananlar ve yaşamını yitirenlerin aileleri de katılacaktı.

Anma, Ankara Garı’nın önünde, bombaların patlatıldığı 10.04’te başlayacaktı.

Yasak OHAL’e dayandırıldı

Ancak Ankara Emniyet Müdürlüğü, Tren Garı önü ve yakın çevresi başta olmak üzere, kent genelinde 10 Ekim 2016 günü yapılması planlanan tüm toplantı ve yürüyüşlerin yasaklandığını duyurdu.

Yalnızca sivil toplum kuruluşları tarafından oluşturulacak ‘sembolik’ bir heyete izin verileceğini bildiren emniyet, şunları kaydetti: “(…) ilimiz sınırları içerisinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin, kamu esenliğinin sağlanması amacıyla gerekli tedbirlerin alınması kapsamında, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. Maddesine ve 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu’nun 11/m maddesine göre başta Ankara Tren Garı önü ve yakın çevresi olmak üzere İlimiz genelinde 10.10.2016 tarihinde her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin yasaklanması (…)”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.