'Barış Mitingi' yapılan Tandoğan kana boyandı

'Barış Mitingi' yapılan Tandoğan kana boyandı
Ankara'da tren garına kavşağında iki patlama oldu. Ölü ve yaralıların olduğu bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. DHA, patlamada 20 kişinin hayatını kaybettiğini bildiriyor.

Ankara'da "Emek, barış, demokrasi" mitinginin toplanma yeri olan Ankara Tren Garı önünde iki patlama meydan geldi. Patlama sonrası yaralılar olduğu belirtiliyor. Ölü ve yaralıların olduğu bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Doğan Haber Ajansı patlamalarda en az 20 kişinin öldüğünü bildiriyor.

DHA'nın haberine göre; Patlamalarda en az 20 kişinin öldüğü bildirildi. Ölü sayısının artabileceğinden endişe ediliyor.

MİTİNG İÇİN TOPLANMIŞLARDI

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB'nin düzenlediği "Barış Mitingi"ne giden grubun bulunduğu bölgede iki büyük patlama meydana geldi. Ankara Tren Garı'nda toplanan ve Sıhhiye'ye yürümeye çalışan kitlenin toplanmaya çalıştığı Gençlik Parkı bölgesinde yaşanan patlamalarda ölü ve yaralıların olduğu bilgisi geldi.



MİTİNG EYLÜL AYINDA PLANLANMIŞTI
Mitinge sendikaların ve bazı siyasi parti temsilcilerinin destek vermesi bekleniyordu. Ankara'da bugün yapılması planlanan ve hazırlık çalışmalarına eylül ayı sonunda başlanan mitingin düzenleyicileri arasında Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu "DİSK", kamu emekçileri sendikaları konfederasyonu "KESK", Türk Tabipleri Birliği, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği "TMMOB" gibi sendika ve meslek örgütleri yer alıyordu.


SANATÇILAR KATILIM ÇAĞRISI YAPMIŞTI

Sanatçılar ve sendika temsilcileri önceki gün İstanbul'da bir basın toplantısı düzenleyerek mitinge katılım çağrısı yapmıştı.

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, "13 yıllık AKP politikalarından mağdur olan herkes o gün Ankara'da buluşacak" derken, oyuncu Tarık Akan ise "Emekçi arkadaşlarım hangi sendikaya üye olursa olsun Ankara'da büyük bir güçle DİSK ile olsun" diye konuşmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.