Başsavcılıktan Ankara saldırısına ilişkin dosyaya kısıtlama kararı

Başsavcılıktan Ankara saldırısına ilişkin dosyaya kısıtlama kararı
Ankara'daki terör saldırısına ilişkin soruşturma kapsamında, faillerinin belirlenmesi amacıyla IŞİD'e katıldığından şüphelenilen bazı kişilerin yakınlarından DNA örnekleri alındığı öğrenildi.


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, saldırının faillerinin, azmettiricilerinin ve saldırıda hayatını kaybedenlerin belirlenmesine yönelik işlemler sürdürülüyor.

Saldırıda ölen 97 kişiden 5'inin kimliği henüz belirlenemedi. Bu kişilere yönelik DNA ve biyokimya işlemleri devam ediyor.

Adli Tıp Kurumunda, kime ait olduğu belirlenemeyen cenazeler dışında, 7 vücut parçası bulunuyor. Bu vücut parçalarının kaç kişiye ait olduğunun belirlenmesine çalışılıyor.

Bu arada, kendilerinden haber alınamayan 7 kişinin ailesinin de emniyete başvurduğu belirtildi.

Saldırıda ölenlerden birinin üzerinde 2 cüzdanın yanı sıra başkasına ait bir adet kimlik bulunduğu öğrenildi.

Bazı maktullerin ölü muayene işlemlerinin, saldırının ardından Gazi Üniversitesi Hastanesinde yapıldığı kaydedildi.

DNA ÖRNEKLERİ ALINDI

Başsavcılığın talimatıyla, saldırıların faillerinin belirlenmesine yönelik, IŞİD'e katıldığından şüphelenilen bazı kişilerin yakınlarından DNA örnekleri alındı.

Ancak savcılık kaynakları, kaç aileden örnek alındığı ve bu kişilerin nerelerde olduklarına ilişkin bilgi vermedi.

Saldırıya ilişkin delil toplayan olay yeri inceleme ekiplerinin, Suruç'taki saldırının ardından da görev yaptığı belirtildi.

Maktul ya da faillerin yüzlerinin ortaya çıkarılması için gerektiğinde yararlanılmak üzere plastik yüz uzmanı görevlinin hazır tutulduğu kaydedildi.

MAĞDURLARIN İFADELERİ ALINIYOR

Savcılığın talimatıyla polis, saldırının hemen ardından olayda yaralananların ifadelerini almaya başladı. Ankara dışına giden mağdurların ifadelerinin alınması için de talimat yazıldı.

Saldırı öncesindeki bazı Twitter paylaşımlarına ilişkin ABD'den IP numaraları talep edildiği öğrenildi.

DOSYAYA KISITLAMA KARARI
Ayrıca soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısının talebiyle, Ankara 2. Sulh Ceza Hakimliği, avukatların dosyayı incelemelerini ve dosyadan evrak almalarını, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 153. maddesi uyarınca kısıtladı.

Maddenin ilgili fıkrasında, "Müdafiin (avukat) dosya içeriğini inceleme veya belgelerden örnek alma yetkisi, soruşturmanın amacını tehlikeye düşürebilecek ise cumhuriyet savcısının istemi üzerine hakim kararıyla kısıtlanabilir" deniliyor.

Ancak kararda, şüphelilerin ifadelerini içeren tutanak, bilirkişi raporları ve avukatların hazır bulunmaya yetkili oldukları diğer işlemlere ilişkin tutanaklar, kısıtlama kararı dışında bırakıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.