Belediye veznedarı intihar etti, geride, o sır dolu mektubu bıraktı!

Belediye veznedarı intihar etti, geride, o sır dolu mektubu bıraktı!
Beylikdüzü Belediyesi’nde 23 yıldır tahsilat bürosunda çalışan Yaşar Uçar, ikamet ettiği binanın apartman boşluğuna kendini asarak intihar etti. Uçar’ı ölüme götüren sebep ise belediyede kasasına giren 161 bin TL.’lik tartışmalı ödemenin doğurduğu soruştu

26 Aralık 2018 tarihi, Saat: 09:27’de, belediye veznesine yatırılan ve aynı gün sırra kadem basan 161 bin TL.’lik bir ödeme, 23 yıllık belediye çalışanını intihara sürükledi. Belediye veznedarı, çalışma arkadaşı Taner Y. kaşesiyle tahsil edilen paraya kasa sayımında ulaşılamaması, şüpheleri, intihar eden Yaşar Uçar’ın üzerine çekti. Uçar ise iddiaları reddederek, olayın acilen açığa çıkarılmasını, aksi takdirde bildiklerini anlatacağını söyledi.  

Uçar’ı intihar sürecine sürükleyen olaylar, şöyle gelişti; Beylikdüzü’nde tasfiye halindeki bir kooperatif, belediye veznesine 161 bin TL.lik ödeme yaptı. Ancak ertesi gün kooperatif yetkililerini arayan belediye, “Ödemenizi yapmamışsınız, acilen belediyeye gelin” diyerek, borcun ödenmesini istedi. Ödeme makbuzuyla birlikte Beylikdüzü Belediyesi’ne giden mükellef, parayı teslim ettiği veznedar Taner Y.’yi işaret ederek, “Ödemeyi bu personele yaptım, karşılığında da makbuzumu aldım”  şeklinde sözler kullandı. Olayı doğrulayan veznedar Taner Y. ise “Evet ödemeyi bana yaptı” diyerek mutabık kalınan açıklamalar yaptı. Ancak, bilgisayar sistemindeki kayıtlara göre ödeme iptal edilmiş, 161 bin TL.’lik para ise kasaya girmemiş gibi gösterilmişti.  

Veznedar Yaşar Uçar’ı intihara sürükleyen ve onu ilgilendiren en önemli gelişme ise tahsilatın, mesai arkadaşı Taner Y.  tarafından yapıldıktan sonra, büroda, kendisinin bulunduğu sırada iptalin gerçekleştirilmiş olmasıydı. www.yerelkulisgazetesi.com’un edindiği bilgilere göre, skandal işlemin ortaya çıkmasının ardından kamera kayıtları incelenmeye alındı. Kasa sayımında fark edilen iptal işleminin, parayı teslim alan veznedar Taner Y.’nin başka bir işlem için bankaya gittiği sırada yapıldığı ve o sırada kasada Yaşar Uçar’ın bulunduğu kamera kayıtlarında tesbit edilince, şüpheler, intihar eden tahsildar üzerinde yoğunlaştı.  

İddiaları reddeden veznedar Yaşar Uçar ise olayın bir an önce açığa çıkarılmasını ve kendisine isnat edilen iftiranın ortadan kalkmasını istedi. Konunun, savcılığa yansımasının yanı sıra olayla ilgili görevlendirilen müfettişler de yaklaşık 1 ay boyunca net bir sonuç ortaya koyamayınca, soruşturma kapsamında açığa alınan veznedar Taner Y. yeniden görev yerine iade edildi, Yaşar Uçar’a ise görevlendirme yapılmadı. Şüpheli olarak dikkatleri üzerine çeken Yaşar Uçar’ın intihar etmeden önce 11 sayfalık bir mektup yazdığı, mektupta, tüm detaylara değindikten sonra intihar ettiği gündeme düşünce, akıllara gelen ilk soru ise “Acaba o mektupta neler yazıyordu” sorusu oldu.

Mektubun, savcılık makamına ulaştığı ise edinilen bir başka detay oldu.   Öte yandan veznedar Uçar’ın intihar ettiği bilgisini alan bazı çalışma arkadaşları ise sinir krizleri geçirdi. Belediyeye ambulans çağrılırken, canına kıyan Uçar’ın ailesine başsağlığı için giden Beylikdüzü Belediye Başkan adayı Mustafa Necati Işık ise “Çok üzgünüm. Bu acının yaşanmasında sorumlu kim varsa ortaya çıkarılmalıdır” diye konuştu.  
KAYNAK:
www.yerelkulisgazetesi.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.