DAĞLICA'DA SALDIRI.. ŞEHİTLER VE YARALILAR VAR !

DAĞLICA'DA SALDIRI.. ŞEHİTLER VE YARALILAR VAR !
Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesi Gürkavak mevkisi Rahmo Tepesi güneyinde bölgesinde yola döşenen mayın, askeri iki zırhlı aracın geçişi sırasında PKK'lılar tarafından patlatıldı. Meydana gelen patlama ve ardından bölgede sürdürülen o

Genelkurmay: Dağlıca'da 16 Asker Şehit Oldu

Genelkurmay, Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca Bölgesi'nde PKK'lıların pusu kurması sonucu 16 askerin şehit olduğunu, 6 askerin yaralandığını bir gün sonra açıkladı

Çatışmada ilk bilgilere göre biri yarbay 20 asker şehit.. Mayınların patlatıldığı sırada zırhlı araçlardan biri patlamanın etkisi ile uçuruma yuvarlandı. Araçta, içindeki tabur komutanı ile birlikte 11 kişiden kurtulan olmadı. Diğer zırhlı araçta ise 5 asker şehit oldu. Bu rakamların dışında son iddialar şehit sayısının toplamda 20 olduğu yönünde..

2 ZIRHLI ARAÇ PARÇALANDI

Dağlıca Tabur Komutanlığı’dan operasyona gitmek üzere  ayrılan askerlerin bulunduğu iki zırhlı araç, Yeşiltaş Köyü yakınlarında PKK’lı teröristlerin bombalı saldırısına uğradı. Teröristler, daha önce yola döşedikleri patlayıcıyı askeri araçların geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlattı.

YARALILAR HASTANEYE KALDIRILDI

Olayda yaralanan askerlerden 6'sı Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Şehit ve yaralı sayısı hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Güvenlik güçlerinin, bölgede hava destekli operasyon başlattığı bildirildi.

TERÖRİSTLERDEN ÖLENLER VAR

Şehit ve yaralının olduğu saldırıdan sonra bölgede hava destekli operasyon başlatıldı. Özel birliklerin de katıldığı operasyonda teröristlerle sıcak temas kurulduğu ve çatışmaların uzun süre devam ettiği belirtildi. Çatışmalar sırasında teröristlerden de ölenlerin olduğu öne sürüldü. Bölgedeki olumsuz hava koşullarına rağmen operasyon kesintisiz sürerken, Yüksekova ve Hakkari'de hastanelerde hareketlilik yaşandığı görüldü.

BAŞBAKAN GÜVENLİK TOPLANTISI İÇİN ANKARA’YA DÖNDÜ
 
Bu arada Türkiye ile Hollanda arasında oynanan Avrupa Futbol Şampiyonası eleme maçını Konya’da izleyen Başbakan Davutoğlu, karşılaşma süresince sık sık telefonla görüştü. Maçın son dakikalarında statdan ayrılan Başbakan Davutoğlu’nun Dağlıca’daki saldırı nedeniyle uçakla Ankara’ya geçerek Güvenlik Toplantısı'nda kurmaylarıyla bir araya geldi.

HAKKARİ VALİSİ CANBOLAT: ŞEHİT VE YARALILAR VAR

İhlas Haber Ajansı'nın telefonla ulaştığı Hakkari Valisi Yakup Canbolat şehit ve yaralıların olduğunu söyledi. 
Dağlıca'da 3 günden bu yana devam eden çatışma bölgesine giden Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç'ın (TTZA) geçişi sırasında patlama meydana geldi. İHA'nın telefonla ulaştığı Hakkari Valisi Yakup Canbolat şehit ve yaralıların olduğunu söyledi.

F-16'LAR HAVALANDI, 12 HEDEF VURULDU !

Dağlıca'daki saldırının ardından başlatılan hava operasyonlarında ilk etapta hedeflenen 12 nokta vuruldu.

Hava şartlarının elverişsiz olmasına rağmen F-16 ve F-4 uçaklarıyla, terör örgütü gruplarına yönelik 12 hedef noktasının vurulduğu ve çok sayıda terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği bildirildi. 

Hakkari'nin ​Yüksekova ilçesinin Dağlıca bölgesinde akşam saatlerinde terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen patlayıcı zırhlı araçların geçişi esnasında infilak ettirilmiş, olayda şehit ve yaralıların olduğu bildirilmişti.

HAİN SALDIRI YABANCI BASINDA

Reuters'ın PKK'li kaynaklardan aldığı bilgiye göre saldırıda 15 askerin şehit olduğu belirtildi.

DAHA ÖNCE 20 ŞEHİT VERMİŞTİK

PKK’lilerin 19 Haziran 2012’de Dağlıca’da düzenlediği saldırıda 8 asker şehit olmuştu. 21 Ekim 2007’de yine Dağlıca’da 12 asker şehit olmuş, 16 asker yaralanmıştı. PKK’nin Hakkâri’nin Çukurca ilçesi Kekliktepe bölgesinde bulunan askeri birliğe 19 Ekim 2011’de düzenlediği saldırıda ise 24 asker şehit olmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.