Darbe girişiminin bilançosu: 161 şehit, 1440 yaralı

Darbe girişiminin bilançosu: 161 şehit, 1440 yaralı
Başbakan Binali Yıldırım dün gece yaşanan darbe girişiminde 161 kişinin şehit olduğunu, 1440 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Silahlı terör örgütü FETÖ'nün darbe girişimi nedeniyle çıkan olaylarda Türkiye genelinde, 161 kişinin şehit olduğu, 1440 kişinin yaralandığı bildirildi. Darbe teşebbüsünün ardından 2839 asker de gözaltına alındı.

Genelkurmay Başkanvekili Orgenaral Ümit Dündar, önlenen askeri darbe girişimiyle ilgili açıklama geldi.

"1563 asker tutuklandı, 104 darbeci öldürüldü" diyen Dündar şunları söyledi:

"TSK'da yer alan çeşitli rütbelerde olan askerlerin darbe girişimi olduğu anlaşılmıştır. Birçok komutan ele geçirilerek bilinmeyen yerlere götürülmüştür. Darbe girişimi TSK ilk andan itibaren reddedilmiştir. Cumhurbaşkanımız, başbakanımız, bakanlarımız demokrasi içinde yer alark girişim önlenmiştir. Devleti ve milletiyle elele veren Türkiye bu darbe girişimini akamete uğratmıştır.

Bu girişim sırasında kendi meclisini bombalayan bir grubun cinnetine şahit olunmuştur. Bu millet bu alçaklığı asla unutmayacaktır. Milletimizin şükranlarımızı sunuyoruz. Türkiye darbe ve cuntalar dönemini tamamen kapatmıştır. 90 şehidimiz var maalesef.

104 DARBECİ ÖLDÜRÜLDÜ

1563 asker tutuklandı, 104 kişi çatışmalarda ölü ele geçirildi.

Darbe girişiminde 41'i polis, 2 asker 90 şehidimiz var.

TSK demokratik hukuk devletinde olması gerektiği gibi milletin hizmetinde olmaya devam edecektir.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul programlarında konvoyu yönlendiren motosikletli eskort ekibinin başı Kemal Tosun Boğaziçi Köprüsü'nde şehit oldu.

Boğaziçi Köprüsünü kapatan tanklara müdahale etmek için harekete geçen Özel Hareket Şube Müdürüne eşlik eden Tosun, köprü üzerinde askerlerin açtığı ateş sonucu olay yerinde şehit düştü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.