Davutoğlu: Rusya dostumuz, ipleri germe niyetimiz yok

Davutoğlu: Rusya dostumuz, ipleri germe niyetimiz yok
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ‘terör işbirlikçisi’ ithamına Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan gibi yanıt vermeyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Bu olayda Rusya ile ipleri germek, gerilim yaşamak gibi bir niyetimiz yoktur, olamaz da. Rusya bizim dostumuzd


Rusya uçağının Türkiye havasını ihlal ettiği için vurulduğunu belirten Davutoğlu, “İhlal edilen hava sahası aynı zamanda NATO hava sahasıdır” dedi.

Düşürülen uçağın Rusya’ya ait olduğunu Rus makamlarının açıklamalarının ardından anlaşıldığını kaydeden Davutoğlu, “3-4 Ekim’de hava sahamızın Rusya’ya ait uçakları tarafından ihlal edilmesinin ardından, durum bütün açıklığıyla izah edilmiş, gerekli uyarılarda bulunulmuştur. Rus büyükelçiye, askeri hava araçlarının milliyeti ne olursa olsun vurma talimatları olduğunu, sorumluluğun tamamıyla Rus tarafına ait olacağı net olarak ifade edilmiş, yeni ihlaller yapılmaması önemle vurgulanmıştır” ifadelerini kullandı.

‘Tüm taraflar özen göstermeli’

Davutoğlu, Türkiye’yle Rusya arasında şu anda tüm iletişim kanallarının açık olduğunu belirtirken, “Ancak şunu da ifade etmek isterim. Ulusal güvenliğimiz de uluslararası hukuk çerçevesinde saygı esasına dayanmak zorundadır. Bu gerilimin düzeyini ve kapsamını artırmamak bütün tarafların özen göstermesi gereken bir husustur” diye konuştu.

‘Gidin kendi kurultay oyunlarınızla uğraşın’

Hükümetin Ortadoğu politikalarını eleştiren CHP lideri Kılıçdaroğlu’na ve partisine yüklenen Davutoğlu, “Muhalefet liderlerine tavsiyem ya hep birlikte beraber olalım ya da lütfen gölge etmeyin gidin kendi kurultay oyunlarınızla uğraşın. Kendi mahallenizde top çevirmeye devam edin, kendi mahallenizde ne yapacaksınız onu görelim” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.