DİYARBAKIR'DA İKİ İLÇEDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

DİYARBAKIR'DA İKİ İLÇEDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI
Diyarbakır'ın Lice ilçesinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Ardından Silvan ilçesine de yasak geldi.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada Lice'de sabah saat 07.00'a kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği açıklandı. Silvan ilçesinde de bugün saat 01.00'den itibaren ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Diyarbakır Valiliği'nin yaptığı açıklama şöyle;

"Halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince, ilimiz Lice İlçe merkezinde 17.08.2015 Pazartesi günü saat:21:00’den 18.08.2015 Salı günü saat:07:00’ye kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir.
 
Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri açısından önem arz etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

SİLVAN'DA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Diyarbakır Valiliği'nden Silvan'da sokağa çıkma yasağıyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, "Halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince, ilimiz Silvan İlçe merkezinde 18.08.2015 gece 01.00'dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri açısından önem arz etmekte olup, sokağa çıkma yasağının bitim süresi ayrıca ilan edilecektir" denildi.

BAZI ALANLAR 15 GÜN SÜREYLE ÖZEL GÜVENLİK BÖLGESİ İLAN EDİLDİ

Diyarbakır Valiliğince Silvan, Lice, Kulp ve Dicle ilçelerindeki bazı alanlar, 15 gün süreyle özel güvenlik bölgesi ilan edildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, il sınırları içinde faaliyet gösteren bölücü Terör örgütü PKK ve diğer terör örgütlerinin son zamanlarda yaptıkları terör ve yıldırma eylemlerinin, kentin sosyal ve ekonomik gelişmesini olumsuz etkilediği ve eylemler neticesinde vatandaşların ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmaktan mahrum bırakıldıkları bildirildi.

Vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, huzur ve güven ortamının sürdürülmesi, devletle milletin her türlü terörist tehdit ve saldırıdan korunması amacıyla bazı bölgelerin 15 gün süreyle özel güvenlik bölgesi ilan edildiği kaydedilen açıklamada, emniyet ve asayiş için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbirin alındığı vurgulandı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Silvan ilçesi sınırlarında bulunan Taşköprü Vadisi, Toklar, Kazandağı-Demirkuyu, Hatuni Deresi, Sarınç ve Fiğtarlası, Üçbasamak bölgeleri, Lice ilçesi sınırlarındaki Kayacık Kuzeyi, Balasi-Koca Tepe, Kuşlu Tepe, Toprak
Tepe, Mizagüldağı Tepe, Dolapdere-Kerpiçören, Harabe Tepeleri, Horozivan Dağı ve
Kıllıboğan Tepesi ve Kulp ilçesindeki Oberkan-Davderal, Simetok-Gülhermi, Yaylak Durşin bölgeleri ile Dicle ilçesi sınırlarındaki Kurşunlu ve Tir Sırtları bölgesi, 20 Ağustos - 5 Eylül'de 15 gün süreyle özel güvenlik bölgesi ilan edilmiş olup, vatandaşlarımızın yukarıda belirtilen bölgelere girmesi can ve mal güvenliklerinin korunması amacıyla yasaklanmıştır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.