Erdoğan'ın Anıtkabir Defterine Yazdığı Notta '15 Temmuz' Vurgusu

Erdoğan'ın Anıtkabir Defterine Yazdığı Notta '15 Temmuz' Vurgusu
Cumhurbaşkanı, Anıtkabir Özel Defteri'ne "Milletimiz iradesini bugün de devam ettiriyor. 15 Temmuz'daki irade ortak imanın tecessüm etmiş halidir." diye yazdı.

Cumhuriyetin kuruluşunun 93. yılında devlet erkanı Aslanlı Yol'dan Anıtkabir'e yürüdü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aslanlı Yol'daki devlet erkanı yürüyüşünün ardından Anıtkabir Özel Defteri'ne yazdığı mesajı okudu.

"GURUR VE COŞKUYLA KUTLUYORUZ"

Erdoğan şunları söyledi: "Bugün tüm yokluklara ve imkansızlıklara rağmen liderliğiniz altında yürütülen destansı bir mücadelenin zafer meyvesi olan Cumhuriyetimizin 93'üncü yıl dönümünü millet olarak büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Varlığına kast eden mihraklara karşı hürriyetinden, onurundan ve istikbalinden asla taviz vermeyeceğini 93 yıl önce tüm dünyaya ilan eden milletimiz aynı iradesini bugün de devam ettiriyor.

Devlet Erkanı Ata'nın Huzurunda
Fotogaleri: Devlet Erkanı Ata'nın Huzurunda

15 TEMMUZ VURGUSU YAPTI

15 Temmuz darbe girişimine karşı ülkemizin dört bir yanında gösterilen kahramanca direniş, 93 yıl evvel Kurutuluş Savaşı'mızı zafere taşıyan irade ve ortak imanın tecessüm etmiş halidir. Ülkemizin demokrasisini, bağımsızlığını ve meşru yönetimini hedef alan iç ve dış odaklar 15 Temmuz gecesi milletimizin cesareti ve direnişi sayesinde bir kez daha hezimete uğramıştır. 246 şehit ve 2 bin 194 gazimizin kanı pahasına elde ettiğimiz demokratik kazanımları koruyarak, 2023 hedeflerimizi gerçekleştirerek, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin de üzerine taşıyacağız.


Devletimizin beka mücadelesinde gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve başta zat-ı aliniz olmak üzere tüm gazilerimizi rahmet ve şükranla yad ediyorum. Cumhuriyet Bayramı'mız kutlu olsun."

SAYGI DURUŞUNDA BULUNULDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mustafa Kemal Atatürk'ün mozalesine çelenk bıraktıktan sonra bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun hemen ardından ise İstiklal Marşı okundu.


AKŞAM RESEPSİYON VERECEK

Törenler kapsamında Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kutlamaları kabul edecek, akşam da resepsiyon verecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.