İki başkan ’özerklik’ ilanından tutuklandı

İki başkan ’özerklik’ ilanından tutuklandı
DİYARBAKIR’da sözde ’özerklik’ açıklamaları yaptıkları gerekçesiyle 4 gün gözaltında bulunan merkez Sur İlçesi Belediye Eş Başkanları DBP’li Seyit Narin ile Fatma Şık Barut ile Silvan Belediye Başkanı Yüksel Bodakçı tutuklandı.
 Diyarbakır’da Sur ve Silvan belediye başkanları ’özerklik’ ilanından tutuklandı


Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, merkez Sur ve Silvan ilçelerindeki sözde ’özerklik’ açıklaması yapılmasıyla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında aralarında Sur Belediyesi Eş Başkanları Seyit Narin, Fatma Şık Barut ve Silvan Belediye Başkanı Yüksel Bodakçı’nın da bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, sorgularının ardından ’devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak’ suçlamasıyla dün adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadeleri alınan ve aralarında Belediye Başkanları’nın da bulunduğu 7 kişi daha sonra tutuklama talebi ile Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarıldı. Nöbetçi hakimlikte yeniden ifadeleri alınan şüphelilerden Silvan Belediye Başkanı Yüksel Bodakçı ile Sur Belediyesi Eş Başkanları Seyit Narin ve Fatma Şık Barut’un da aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklandı.

BAŞSAVCI AÇIKLAMA YAPTI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, soruşturma ile ilgili açıklama yaptı. Başsavcı Solmaz, Silvan ve Diyarbakır’ın merkez Sur ilçelerinde örgütün çağrı yapması ardından hendekler kazıldığını, silahlı bölücü Terör örgütü üyelerince güvenlik güçlerine silahla ateş açıldığını, hendek ve araçlara bombalı düzenek kurulduğunu söyledi. Başsavcı Ramazan Solmaz, ayrıca Silvan İlçesi’nde Türk bayrağının gönderden indirilmesi, sözde ’özerklik’ açıklaması ile bu açıklamanın ardından yine silahlı örgüt mensuplarınca emniyet kuvvetlerine silahla saldırılması olayları ile ilgili olarak Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını hatırlattı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, şöyle devam etti:

"15.08.2015 tarihinde Silvan İlçemizde sözde özerklik açıklaması ile ilgisi olduğu değerlendirilen şüpheli Y.B., gözaltına alınmış olup, Cumhuriyet Başsavcılığımızca alınan ifadesinden sonra Türk Ceza Kanununun 302’nci (Devletin birliğini bozmak, devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmak) eylemi iddiasından tutuklanması talebi ile Diyarbakır Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiştir. Sur ilçemizde de sözde ’özerklik’ açıklaması ile ilgisi olduğu değerlendirilen şüpheliler A.R.Ç., A.B., F.Ş., S.N., H.I., ve G.Ö. isimli 6 kişi gözaltına alınmış olup, alınan ifadelerinden sonra Türk Ceza Kanununun 302’nci maddesinde yer alan ’devletin birliğini bozmak, devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmak’ eylemi iddiasından tutuklanmaları talebi ile Diyarbakır Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilmişlerdir. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce tamamlanan sorgularının ardından şüpheli Y.B., A.R.Ç., F.Ş., S.N. ve G.Ö. isimli 5 kişi hakkında. ’devletin birliğini bozmak, Devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmak’ eylemi iddiasından tutuklanmalarına karar verilerek konumlarına uygun Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderilmiş olup, 2 kişi hakkında iste adli kontrol hükümlerinin uygulanması kararı verilmiştir. Olayla ilgileri olduğu değerlendirilen şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir."

HÜRRİYET

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.