‘İKTİDARI VERMEMEK İÇİN HER TÜRLÜ YOLA BAŞVURABİLİRLER’

‘İKTİDARI VERMEMEK İÇİN HER TÜRLÜ YOLA BAŞVURABİLİRLER’
AKP'nin iktidardan gidici olduğunu iddia ede Kılıçdaroğlu, iktidarı vermemek için her yola başvurabilirler dedi. Kılıçdaroğlu, Perinçek'in teklifiyle ilgili de açıklama yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerin ertelenmesine iddialarına tepki göstererek “Seçimin ertelenmesinin konuşmak bile doğru değil. Seçimin ertelenmesi demokrasiye inançsızlıktır.” dedi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in kendilerine bir teklif sunduğunu ancak henüz bunun değerlendirme aşamasında olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, AK Parti’nin gidici olduğunu iddia ederek medyaya yönelik operasyonlar konusunda “Bunlar gidici. Gittiklerini biliyorlar. Gittiklerini bildikleri için iktidarı vermemek için her türlü yola başvurabilirler.” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Barolar Birliği’nde yapılan 2015-2016 Adli Yılı Açılış Töreni’ne katıldı. Program çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Kılıçdaroğlu, bölgede sandık güvenliğinin sağlanamayacağı konusundaki değerlendirmeler sonrasında seçimin ertelenmesi hususunun sorulması üzerine şunları dile getirdi: “Seçimin ertelenmesini istemiyoruz. Karar alınmış vaziyette. Güvenliği de ülkenin ve vatandaşların sağlaması lazım. Vatandaşların özellikle sandıklara sahip çıkması lazım. Çünkü biz ‘Kaçak Saray’da oturan kişinin sandıklara doğrudan müdahale etmesini istemiyoruz. Onun böyle bir amacı var. O amacı boşa çıkarmak her demokrasiye inanan her yurttaşımızın görevi olmalıdır.” dedi.

BÜTÜN SANDIKLARA KAMERA KONULABİLİR

Seçim güvenliği konusunda AK Parti’nin sandıklara kamera ile takip teklifinin sorulması üzerine ise Kılıçdaroğlu, “Kamera konulabilir. Bütün sandıklara konulabilir. Bizim bir itirazımız olmaz.” diye cevap verdi.

‘SEÇİMİN ERTELENMESİNİ KONUŞMAK BİLE DOĞRU DEĞİL’

Seçimin ertelenmesinin AK Parti’nin oylarının düşük çıkacağının öngörülmesine bağlı olduğu iddiaların sorulması üzerine ise CHP Genel Başkanı, “Seçimin ertelenmesini konuşmak bile doğru değil. Demokrasiye inançsızlıktır. Karar alınmıştır. Seçime gidilecektir. Eğer telaşları varsa, korkuları varsa ‘daha az oy alırız’ diye o zaman geleceği iyi okumamışlardır. Bir düşüşe geçmişlerdir, düşeceklerdir. Gideceklerdir. Halka hesap vereceklerdir. Yolsuzluk diz boyu. Bakın ülkeyi böldüler. Ülkeyi kan gölüne çevirdiler. Adaleti böldüler.” diyerek bir hafta süre içerisinde iki defa adli yılın açılış töreninin yapılmasına dikkat çekti. Kılıçdaroğlu, AK Parti’nin ülkenin yakasından düşmek zorunda olduğunu ifade etti.

KILIÇDAROĞLU-PERİNÇEK GÖRÜŞMESİ

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile görüşmesi hatırlatılarak CHP’nin 1 Kasım’daki seçimlere bir ittifakla girip girmeyeceğinin sorulması üzerine ise CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “İttifak söz konusu değil. Perinçek’le güzel bir görüşme yaptık.” dedi. Perinçek’in kendilerine bir teklif sunduğunu bunu da değerlendirme sürecinde olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, "Teklif nedir ?" sorusuna ise “O ayrıntılar, görüşmeler devam ediyor. Görüşmeler netleştikten sonra kamuoyu ile paylaşacağız.” şeklinde cevap verdi.

‘İKTİDARI VERMEMEK İÇİN HER TÜRLÜ YOLA BAŞVURABİLİRLER’

Medya ve sermaye gruplarına yönelik baskılar hususunda ise Kılıçdaroğlu, şunları dile getirdi: “Gerek Türkiye Barolar Birliği Başkanı, gerek illerden gelen baro başkanları halka şu mesajı verdiler:

Korkmayın, yılmayın. Bunlar gidici. Gittiklerini biliyorlar. Gittiklerini bildikleri için iktidarı vermemek için her türlü yola başvurabilirler. O nedenle ben bütün yurttaşları, aydınları göreve çağırıyorum. Medya üzerine baskı kuracaklardır. Yargı üzerine baskı kurdular, kurmaya devam ediyorlar. Ama biz, bütün bu baskılara direnmeliyiz. Çünkü biz demokrasiyi savunacağız. İnsan haklarını savunacağız. Özgürlükleri savunacağız. İşsizlerin, yoksulların haklarını savunacağız. Türkiye’ye gelen 2 milyonun üzerindeki Suriyeli kardeşlerimizin de haklarını savunacağız.” diyerek sözlerini tamamladı.

CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.