İstanbul'da yılbaşı katliamı; en az 39 ölü, 65 yaralı

İstanbul'da yılbaşı katliamı; en az 39 ölü, 65 yaralı
İstanbul Beşiktaş'ta bulunan Reina isimli gece kulübüne yılbaşı kutlamaları sırasında silahlı saldırı düzenlendi
İstanbul’un eğlence mekânlarından Ortaköy’deki Reina 01.30 sıralarında silahlı saldırıya uğradı. Yaklaşık 600 kişinin bulunduğu ve yılbaşı kutlamaları yapan insanları hedef alan saldırganın uzun namlulu silahlarla önce kapıda bekleyen bir polisi ve bir vatandaşı şehit etmesinin ardından ateş etmeye devam ederek gece kulübünün içine girdiği belirtildi. Görgü tanıkları saldırganların Arapça bağırdıklarını iddia etti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 07.50 civarında yaptığı açıklamada “39 insanımız hayatını kaybetti. 69 kişi hastanelerde tedavi görüyor. Bunun dördü ağır olarak bize bildirildi. Teröristi arama çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah yakın zamanda ele geçeceğini ümit ediyoruz” ifadesini kullandı. Soylu, saldırıda hayatını kaybedenlerden 20 kişinin kimliği belirlendiğini belirterek, "15'i yabancı uyruklu, 5'i Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı. 5 kişiden 4'ünün gece kulübünün çalışanı olduğu tahmin ediliyor" dedi. Soylu, "Bir katliam gerçekleşti" derken, ilk gelen bilgilerin saldırganın 1 kişi olduğu yolunda olduğunu ifade etti. 
Soylu, "Emniyet'in yaptığı çalışmalar, bize verdikleri bilgiler çerçevesinde bir kişi olduğu gözüküyor. Bir mont, pantolon şeklinde içeriye silahla tarayarak girmiş. İçeride de farklı bir giysiyle birlikte dışarıya çıkmaya çalıştığına dair bilgiler var. Saldırganın yakalanmasına yönelik çalışmalar da devam ediyor" diye konuştu.
Saat 09.00 sularında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, hastanelerde 65 yaralının bulunduğunu, bunlardan 4'ünün durumunun çok ağır olduğunu belirtti.
Vali Vasip Şahin gece 3'te olay yerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
"Saat 01.15 sıralarında bir terörist uzun namlulu silahla önce kapı önünde bekleyen polis memurumuzu şehit ederek, sonra bir vatandaşımızı şehit ederek içeri girmesi sonucu maalesef içeride çok vahşice, acımasızca, orada sadece yılbaşını kutlamak ve eğlenmek üzere gelmiş masum insanların üzerine çok acımazca kurşun yağdırarak maalesef bugünkü olayı meydana getirmiştir. Bu bir terör saldırısıdır. Şu ana kadar kadar yapılan tespitlere göre en az 35 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Bunların bir tanesi polis memuru, yine en az 40 yaralımız hastanelerde tedavi altındadır. Konuyla ilgili detaylı araştırmalar yapılıyor. Arkadaşlar onun üzerinde çalışıyor. Bundan sonra daha detaylı açıklamalar sizlerle ayrıca paylaşılacaktır. Şu anda paylaşabileceğim kısaca bilgiler bunlardır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.