İstanbul'daki Suruç Protestoları Olaylı Geçti

İstanbul'daki Suruç Protestoları Olaylı Geçti
32 kişinin yaşamını yitirdiği Suruç'taki patlamanın ardından İstanbul'un birçok ilçesinde düzenlenen protesto gösterilende eylemciler otobüs durakları işyerlerine de zarar verdi

İstanbul'da, Suruç'taki bombalı saldırıyı protesto etmek isteyen gruplar birçok ilçede eylem yaptı. Polise molotofkokteyli, taş ve havai fişekle saldıran eylemciler otobüs durakları ve işyerlerine de zarar verdi. Polis, göstericilere biber gazı ile müdahale etti. Olaylar geç saatlere kadar sürdü.



HAVAİ FİŞEK VE TAŞLA SALDIRDI

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen bombalı saldırı İstanbul'un birçok ilçesinde protesto edildi. Başakşehir Güvercintepe Mahallesi'nde eylem yapan maskeli şahıslar ortalığı savaş alanına çevirdi. Göstericiler, Güvercintepe Polis Merkezi çevresinde güvenlik önlemi alan polis ekiplerine molotofkokteyli, havai fişek ve taşla saldırdı. Cadde ve sokaklarda barikat kurup ateş yakan eylemcilere polis biber gazı ve plastik mermi ile müdahale etti. Göstericiler, otobüs duraklarının camlarını kırdı.



SOKAKLARDA KOVALAMACA YAŞANDI

Beyoğlu'nda da protestolar olaylı geçti. Irmak Caddesi ve bağlı ara sokaklarda barikat kuran göstericiler polise taş ve Molotof kokteyli attı. Gruba biber gazıyla müdahale eden polisle göstericiler arasında ara sokaklarda kovalamaca yaşandı. Olaylar sırasında bir akaryakıt istasyonu da zarar gördü. Olay yerine takviye çevik kuvvet ekibi taşıyan bir araç da ara sokaktan çıkan şahıslar tarafından Irmak Caddesi'nde taşlı saldırıya uğradı. Müdahale içen koşarak giden bir çevik kuvvet polisine manevra yapan zırhlı polis aracı çarptı. Sürücünün polis memurunu son anda fark etmesiyle kaza ucun atlatıldı. Çevik kuvvet ekiplerinin müdahalesi sonrası eylemciler ara sokaklara dağıldı. Beyoğlu'ndaki olaylar gece geç saatlere kadar devam etti.



ANADOLU YAKASI DA KARIŞTI

Kadıköy'de de Altıyol Meydan'da basın açıklaması ve protesto eylemi yapmak isteyen gruba polis müdahale etti. Polis müdahalesi ara sokaklarda uzun süre devam etti. Sultangazi, Bağcılar, Küçükçekmece, Ataşehir, Sancaktepe, Esenyurt ve Maltepe'de de protesto gösterileri ve olaylar yaşandı.

Polis ekiplerinin İstanbul genelindeki güvenlik önlemleri ise devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.