Kılıçdaroğlu: Akan kanın sorumlusu Kaçak Saray'ında oturuyor

Kılıçdaroğlu: Akan kanın sorumlusu Kaçak Saray'ında oturuyor
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Akan kanın sorumlusu Kaçak Saray'ında oturuyor. Kanın, kaosun, terörün sorumlusu odur'' dedi.


Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları:

32 gün sonra seçimlerden, sayın Ahmet Davutoğlu, CHP'yi ziyarete geldi. Sizinle koalisyon görüşmesi yapmak istiyoruz diye. 13 Temmuz 2015 tarihinde geldiler, genel merkezimizi ziyaret ettiler. Kendilerine şunu söyledim. 14 ilkemiz var, sizler de bunu biliyorsunuz. Kabul ediyorsanız bir sorunumuz yok. Ve şu tabloyu çok net Davutoğlu'nun önüne koydum. Eğer bir koalisyon kurulacaksa, bir yüksek profilli bir koalisyon olması lazım. Yani parlamentoda sayısal ağarlığı yeterli olması lazım. Bu var mı, var. İki, koalisyon hükümetinin 4 yıl süreyle kurulması lazım.

Kılıçdaroğlu'ndan canlı yayında Erdoğan'a Beştepe yanıtı - VİDEO[Haber görseli]

Yani biz daha birinci gün, 13 Temmuz günü bu görüşlerimizi Davutoğlu'nun önünde dile getirdik. Bunun sonunda bize görüşmelere başlayabiliriz denildi.

Dış politikanın 180 derece değişmesi gerekiyor dedim. Ekonomi büyük sorunumuz. O zaman dolar bu kadar yükselmemişti. Yanlışları biliyoruz, hataları biliyoruz. Bu politikayla bu ekonomi gidemez. Üç, eğitim sorunu... Hiçbir anne baba bu eğitim sisteminden memnun değil. Çocuğunu okula gönderiyor ama memnun değil. Durumu iyi olan aileler çocuklarını özel okullarına gönderiyorlar, ama devlet okulları eğitim düzeyi açısından iflas etmiş durumda.

Derin görüş ayrılıklarının ortaya çıkması için bu konularda müzakere yapılması lazım, bu konularda görüş ayrılıkları olması için bu şart.

Biz ne söylüyorsak, sonuna kadar arkasındayız.

-Bizim zaten kırmızı plaka hevesimiz, koltuk, makam hedefimiz hiç yok, bizim hedefimiz daha iyi bir Türkiye yaratmaktı.

-Eğitime takılmışlar. Burada açık ve net bir çağrı daha yapıyorum. Hiç bir CHP yetkilisi, İmam Hatipler kapatılsın diye bir şey söylememiştir. Neden böyle bir şey diyelim. Bir kere daha söylüyorum, İmam Hatip liselerinde okuyanların güvencesi biziz.

-Şehit cenazeleri üzerinden prim yapar hale geldiler. Bunlardan birisi çıkıp dedi ki ben de şehit olmak istiyorum. Ülkeyi bu hale getirdier. Şehit olmak istiyorum diyen bakan da 20 koruma ile geziyor. Kurşun geçirmez arabalara biniyor.

"ETKİSİZ ELEMAN"

-Eğer bir koalisyon olsaydı içerde ve dışarda saygın bir Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti olacaktı, bunlar olmadı. Diyecek ki vatandaşlarımız, bu ülkede bir başbakan var. Sayın Davutoğlu var, doğru. Doğru... Bir başbakan var. Doğru... Başbakanlık koltuğunda da oturuyor. Ama üzülerek söyleyeyim, etkisiz eleman. Boynunda davuluyla geziyor, tokmak başka yerlerde. Türkiye bu tabloyu hak etmiyor.

CHP’de o kadar karaktersiz insan yoktur

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun CHP’li bazı isimlere teklif götüreceği söylentilerine, “CHP’de o kadar karaktersiz insan yoktur.” karşılığını verdi.

CHP Genel Merkezi’ndeki Parti Meclisi (PM) toplantısı öncesinde gazetecilere koalisyon görüşmelerinin sonuçsuz kalmasına kadar ki süreçte yaşananlara ilişkin detaylı bilgi veren Kılıçdaroğlu, soruları da cevapladı.

Kılıçdaroğlu, Davutoğlu’nun seçim hükümetiyle ilgili 'CHP’li bazı isimlere teklif götüreceği söylentilerini nasıl yorumlayacağı' sorusuna, kısaca ‘CHP’de o kadar karaktersiz insan yoktur.” cevabını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.