Kılıçdaroğlu: Ülkeye başbakan mı, uşak mı arıyorsunuz?

Kılıçdaroğlu: Ülkeye başbakan mı, uşak mı arıyorsunuz?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun görevini bırakmasıyla ilgili değerlendirmede bulunarak, "Davutoğlu'nun istifaya zorlanmasının nedeni açık söylemek gerekir. Davutoğlu rüşvet ve yolsuzlukları istemiyordu. Bu



"YARGILAYACAKSAN ONU YARGILA"
CHP lideri Kılıçdarğlu, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu. Adliye önünde silahlı saldırıya uğrayan Can Dündar ile Erdem Gül'ün "MİT TIR'ları haberi" nedeniyle yargılanmasını eleştiren Kılıçdaroğlu, "Doğru haber yaptığı diye mahkum olan gazeteciler var. Haber doğru mu, doğru. Silahlar gönderildi mi? O da doğru? Peki doğru haber dolayısıyla bir gazeteci nasıl hapse atılır? Kralın çıplak olduğunu herkes biliyordu. Can Dündar'la Erdem Gül de 'kral çıplak' dediler ve bütün Türkiye'nin önüne tabloyu koydular. Ama 'Sizden bunun intikamını alacağım' diyor. Hesap soracaksan senin kabinende bakanlık yapan adam var. Başbakan yardımcılığı yapan adam var. Tuğrul Türkeş, çıktı televizyonlara bunu anlattı. 'Vallahi ve billahi o silahlar Türkmenlere gitmiyordu' diyor. Yargılayacaksan onu yargıla kardeşim. Dokunulmazlığı kaldıracaksan onun dokunulmazlığını kaldır. Neden gazeteciler? Çünkü gücü onlara yetiyor. Ama hiç meraklanmayın arkadaşlar. Senin gücün onlara da yetmeyecek" ifadelerini kullandı.

"ÜLKEYE BAŞBAKAN MI, SARAYA UŞAK MI ARIYORSUNUZ?"

Başbakan Davutoğlu'nun hakkını savunmanın CHP'ye düştüğünü kaydeden Kılıçdaroğlu, "'Biz düşük profilli başbakan adayı arıyoruz'. Böyle bir rezalet olamaz. İşin garip tarafı, şimdi düşük profilli başbakan adayı benim, diye ortalıkta geziyor. Herkes bıyık bırakmaya başladı. 'Ben düşük profilliyim, en yeteneksiz adamım' diyor. Böyle bir şey hiçbir darbe döneminde yaşanmadı. Böyle bir ahlaksızlık hiçbir dönemde olmadı. Senin sözünden vallahi billahi ben çıkmam. Yat dersen yatarım, kalk dersen kalkarım. Siz ülkeye başbakan mı, saraya uşak mı arıyorsunuz? Saraya uşak aranıyor. Yazık, günah değil mi bu ülkeye? Böyle bir rezalete evet mi diyeceğiz? Sayın Davutoğlu'nun hakkını savunmak kadere bakın bize düşüyor. Oysa Sayın Davutoğlu'nun kendisini savunması lazım. İstifasını açıkladığı gün 'Gücün yozlaşmasına karşı mücadele edin' diyor. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin gençlik kollarına söylüyor. Bir genç çıkıp 'Sen niye mücadele etmiyorsun?' dese" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.