Mustafa Koç Bugün Son Yolculuğuna Uğurlanıyor

Mustafa Koç Bugün Son Yolculuğuna Uğurlanıyor
Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, bugün son yolculuğuna uğurlanıyor. Anne Çiğdem Simavi, camide gözyaşlarına boğuldu.

Geçtiğimiz perşembe günü kalp krizi sonucu 56 yaşında hayatını kaybeden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, bugün son yolculuğuna uğurlanıyor.

Koç için Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii'nde cenaze töreni düzenledi. Törene Koç Ailesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra iş ve siyaset dünyasından birçok isim katıldı.

Ali Koç, ağabeyi Mustafa Koç'un camiye getirilirken de, mezarlığa götürülürken de tabutunu ön sırada omuzladı. Camide taziyeleri kabul eden anne Çiğdem Simavi'nin de zaman zaman gözyaşlarına boğulduğu gözlendi.

Mustafa Koç'un cenaze namazını İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran kıldırdı. Yaran'ın duasının ardından tabut omuzlara alınarak cenaze arabasına taşındı. Cenaze arabası konvoy eşliğinde Zincirlikuyu'daki aile mezarlığına doğru yola çıktı. Koç, dedesi Vehbi Koç'un yanına defnedilecek.


İLK TÖREN KOÇ HOLDİNG'DE GERÇEKLEŞTİ

Koç için ilk tören Üsküdar Nakkaştepe'deki Koç Holding Genel Müdürlük binasında düzenlendi. Koç Holding'deki ilk tören yarım saat sürdü. Koç Holding CEO'su Levent Çakıroğlu veda töreninde yaptığı konuşmada, "Kaybımızı kabullenmek güç, konuşmak zor, kelimeler yetersiz. Bizler için Mustafa Bey, "Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Vehbi Koç'tan" çok daha fazlasıydı" dedi.


Mustafa Koç'un törene beyaz bir cenaze arabasıyla getirildiği ve tabutunun üzerine Sadberk Hanım Müzesi'nden getirilen Osmanlı sancağı örtüldüğü görüldü.


Holding'teki tören sonrasında Koç'un cenazesi Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii'ne doğru yola çıktı. Mustafa Koç'un cenazesi son yolcuğuna uğurlanacağı camiye kardeşi Ali Koç ve sevenlerinin omuzları üzerinde getirildi.

AİLE TAZİYELERİ KABUL ETTİ

Mustafa Koç'un cenazesi için Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii'ne gelenler Koç ailesine taziyelerini sundu. Taziyeleri kabul edenler arasında Mustafa Koç'un kardeşleri Ömer Koç ve Ali Koç ile babası Rahmi Koç ve annesi Çiğdem Simavi vardı.

ANNE GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Mustafa Koç'un annesi Çiğdem Simavi, taziyeleri kabul ederken ayakta zor durdu. Sık sık gözyaşlarına boğulan Çiğdem Simavi objektiflere böyle yansıdı.

SEYMENLER TABUT BAŞINDA NÖBET TUTTU

Ankaralı olan Mustafa Koç'un cenaze töreninde Ankara'yı temsil eden seymenlerin nöbet tuttuğu da görüldü.

MUSTAFA KOÇ ATKISI
Ali Koç ve aileden başka isimlerin cenaze namazı sırasında omuzlarında Mustafa Koç yazan bir atkı ile bekledikleri görüldü.


ERDOĞAN DA TAZİYELERİNİ İLETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da eşi Emine Erdoğan ve Damadı Berat Albayrak ile birlikte Mustafa Koç'u son yolculuğuna uğurlamak için Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii'ne geldi ve Koç ailesine taziyelerini iletti.
Mustafa Koç'un tabutunun üzerine aile bireylerini temsilen çiçekler bırakıldı.


Çiçeklerin üzerinde Koç Ailesi, Caroline-Esra-Aylin ve Koç topluluğu yazdığı görüldü.

Mustafa Koç'un tabutunda Fenerbahçe amblemleri göze çarptı.

METRELERCE ÇELENK KUYRUĞU

Cenazenin düzenlendiği cami, yüzlerce metrelik çiçek ve hayır kurumlarına bağış yapanların isimlerinin yer aldığı çelenklerle doldu taştı.


ZİNCİRLİKUYU MEZARLIĞI'NDA HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un toprağa verileceği Zincirlikuyu'daki aile kabristanlığındaki hazırlıklar tamamlandı.


Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki aile kabristanlığında sabah saatlerinden itibaren yoğun güvenlik önlemi alındı. Mezarın bulunduğu paftaya çıkan yola buzlanmadan dolayı kaymayı önlemek için kauçuk halı serildi.


Mezarlığın üzeri çadırla kapatıldı, çevresine mezarlığa gelecekler için çok sayıda ısıtıcı yerleştirildi.

FENERBAHÇE'DEN SİYAH DESTEK

Fenerbahçe taraftarlarının bugün Darüşşafaka ile oynayacağı basketbol karşılaşmasına tamamen siyah kıyafetlerle gitme kararı aldığı belirtildi.

Mustafa Koç koyu Fenerbahçeli olmasıyla biliniyor.

HASTANEYE İLK GÖTÜRÜLDÜĞÜNDE KALBİ DURMUŞTU

Geçtiğimiz perşembe sabahı saat 07.00 sıralarında evinde spor yaparken rahatsızlanan 56 yaşındaki Mustafa Koç, 112 ambulansı ile evine yakın olan Beykoz Devlet Hastanesi'ne getirilmişti.

Kalp krizi geçirdiği ve hastaneye geldiğinde kalbinin durmuş olduğu belirtilen Mustafa Koç'a burada kalp masajı yapılmıştı.

4 SAAT MÜDAHALE

Mustafa Koç, buradaki müdahalesinin ardından helikopterle sahibi olduğu Amerikan Hastanesi'ne götürülmüştü. Acı haber ise buradan gelmiş, hastaneden yapılan açıklamada, Beykoz Devlet Hastanesi ve Amerikan Hastanesi'nde yapılan ve yaklaşık 4 saat süren müdahalelere rağmen Mustafa Koç'un hayatını kaybettiği belirtilmişti.

Hastane Genel Müdürü Erhan Bulutçu, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: "Sayın Mustafa Koç'u Beykoz Devlet Hastanesi ve Amerikan Hastanesi'nde doktorların tüm müdahalelerine rağmen, evinde geçirdiği kalp krizi sonucu kaybettik. Bizler de Beykoz Devlet Hastanesi'ndeydik. Buraya da getirmemize rağmen kaybettik. Sabah 07.00 sularında olay oldu, yaklaşık 4 saat müdahale edildi."

Bulutçu, Mustafa Koç'un daha önceden bir rahatsızlığı olup olmadığı yönündeki soruyu ise yanıtsız bırakmıştı.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.