Nusaybin'deki 6 Şehitle İlgili TSK'dan Açıklama

Nusaybin'deki 6 Şehitle İlgili TSK'dan Açıklama
Nusaybin'deki 6 Şehitle İlgili TSK'dan AçıklamaMardin'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lilerin binaya tuzakladıkları patlayıcıyı infilak ettirerek düzenlediği saldırıda şehit sayısı 6 oldu.


Edinilen bilgilere göre olay, sokağa çıkma yasağının sürdüğü Nusaybin ilçesi Fırat Mahallesi’nde meydana geldi. Güvenlik güçlerinin, burada operasyon düzenlediği binaya girişi sırasında, PKK'liler tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcı infilak ettirildi.

Nusaybin'deki saldırıda 1'i özel harekat polisi, 5'i de asker olmak üzere 6 güvenlik görevlisi şehit olurken, yaralılar da Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Göçük altında güvenlik görevlilerinin bulunduğu ihbarı üzerine arama- kurtarma çalışması başlatıldı.

GENELKURMAY'DAN İLK AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı, Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lilerin düzenlediği, 5 asker ile 1 polisin şehit olduğu saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"02 Nisan 2016 Cumartesi günü saat 16.00 sularında, Mardin ili Nusaybin İlçesi'nde devam eden operasyonlar esnasında, teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcıların patlatılması neticesinde beş kahraman silah arkadaşımız ve bir kahraman emniyet mensubumuz şehit olmuştur. Dört kahraman emniyet mensubumuz ise hafif yaralı olarak kurtarılmış olup, hastaneye sevk edilmişlerdir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Teşkilatımızın mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan emniyet mensuplarımıza ise acil şifalar diliyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.