PKK üç ilde saldırdı: 2’si polis 5 yaralı

PKK üç ilde saldırdı: 2’si polis 5 yaralı
PKK’nın Diyarbakır, Mardin ve Yüksekova’da düzenlediği saldırılarda 2’si polis 5 kişi yaralandı. Emniyet Müdürlüğü’ne roketli saldırı düzenlemek isteyen PKK’lı yanlışlıkla kendini vurdu ve yanlışlıkla yaşamını yitirdi.
Dün akşam saatlerinde, Dargeçit İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne ait zırhı aracın geçişi sırasında PKK’lılar yola tuzakladığı patlayıcıyı uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Patlamada 1 polis memuru yaralanırken, araçta hasar meydana geldi. Saldırıdan sonra kaçan PKK’lıları etkisiz hale getirmek için bölgede kapsamlı operasyon başlatıldı.
Yüksekova’da hendek savaşı
Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nin Orman, Kışla, Cumhuriyet ve Yeşildere mahallelerinde kazılan hendekleri kapatıp, barikatları kaldırmaya giden polislere PKK’nın gençlik yapılanması üyeleri tarafından ateş edildi. Polislerin de karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Polisin ilçedeki operasyonları devam ederken, çatışma sırasında bazı evlere kurşunların isabet ettiği görüldü.

Hazro’da ilçe emniyet müdürlüğüne saldırı
Edinilen bilgilere göre, akşam saat 18.40 sıralarında bir grup PKK’lı tarafından Hazro İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıya güvenlik güçlerinin karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Çatışmada 1 polis yaralandı. Çatışmanın sürdüğü bölgeye çok sayıda polis sevk edildi. Roketli saldırı düzenleme girişiminde bulunan PKK’lı, roketi yere çarptırması sonucu yaşamını yitirdi. ölü olarak ele geçirildi.

Bağlar karıştı
Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi de silah sesleriyle sarsıldı. Olay, saat 22.00 sıralarında Bağlar ilçesi Cemioğlu Caddesi üzerinde Bağlar Polis Karakolu’na yaklaşık 50 metre mesafede meydana geldi. Gürsel Caddesi’nde göstericilere müdahale ettikten sonra karakola dönen zırhlı polis aracına Cemioğlu Caddesi’nde PKK’lılar tarafından roketatarlı saldırı düzenlendi. Roketatar bir çay ocağına isabet ederken, olayda 3 vatandaş yaralandı. Kentte yaşanan olaylar nedeniyle çay ocağında çok fazla kişinin olmaması faciayı önledi. Yaralılardan 2’si olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ayakta tedavi edilirken, bir yaralı hastaneye kaldırıldı. Olay yerine çok sayıda polis sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemleri alarak, olay yerinde incelemelerde bulundu. Bağlar ilçesinin ara sokaklarında yer yer çatışmalar sürüyor.
-Milliyet-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.