Rus Halkının Yüzde 10'u ne istiyor...

Rus Halkının Yüzde 10'u ne istiyor...
Uçak krizi sonrası Türkiye'ye yönelik bir dizi yaptırım kararı alan Rusya'da yapılan araştırmada vatandaşların yüzde 10'u Türkiye'nin cezalandırılmasından yana görüş bildirdi.

Rusya'da gerçekleştirilen bir kamuoyu araştırması, Rus vatandaşlarının yüzde 96'sının, Rus uçağının Suriye sınırında Türkiye tarafından düşürülmesinden haberdar olduğunu ortaya koydu.

YÜZDE 10'LUK KESİM CEZALANDIRILMASINI İSTİYOR

Rusya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi (VTsIOM) tarafından yapılan ankete göre katılanların yüzde 24'ü, uçağın düşürülmesinin iki ülke arasındaki ilişkileri kötüleştireceğini düşüyor. Yüzde 9'u, bir savaşı ihtimal dışı bırakmıyor. Yüzde 6'sı sınırın kapatılması gerektiğini belirtirken, yüzde 3'lük bir kesim de gıda ve tekstil fiyatlarında bir artış olacağını tahmin ediyor. Yüzde 10'luk bir kesim "sert bir cevap, cezalandırmadan" yana olduğu şeklinde görüş belirtmiş. Yüzde 16 ise ekonomik yaptırımları tercih ederken, yüzde 6'lık bir kesim ise Türkiye ile ilişkilerin koparılmasını ve sınırların kapatılması yönünde fikir beyan etmiş.

YÜZDE 43'LÜK KESİM FİKİR SAHİBİ DEĞİL

Araştırmaya katılanların yüzde 14'ü, Rusya'daki yaşamın akışında ciddi bir değişiklik olacağını düşünmüyor. Ankete katılan bin 600 kişinin yüzde 43'ü ise yaşanan krizin Rusya'ya ne gibi sonuçları olacağı konusunda ise bir fikre sahip değil

24 Kasım'da uçağın düşürülmesinin ardından 28-29 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilen ankette katılımcılara ayrıca Rusya devletinin bu krize nasıl cevap vermesi gerektiğini düşündükleri de sorulmuş.

ANKET 46 BÖLGEDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Yüzde 10'luk bir kesim "sert bir cevap, cezalandırmadan" yana olduğu şeklinde görüş belirtmiş. Yüzde 16 ise ekonomik yaptırımları tercih ederken, yüzde 6'lık bir kesim ise Türkiye ile ilişkilerin koparılmasını ve sınırların kapatılması yönünde fikir beyan etmiş. 46 bölgede toplam 136 yerleşim merkezinde gerçekleştirilen ankete göre sadece yüzde 1'lik bir kesim Rusya devletinin olayı görmezden gelmesi gerektiğini ve herhangi bir karşı tedbir almaması gerektiğini söylemiş. Yüzde 38'i ise nasıl cevap verileceği konusunda kararsız olduğunu dile getirmiş.

DESTEK AZALMADI

Anket şirketinin değerlendirmesine göre yaşanan son olaylar, Rus kamuoyunu Rusya'nın Suriye konusundaki rolü hakkındaki fikrini değiştirmemiş. Uçağın düşürülmesinden önce yapılan anketlerde de Rusların Rusya'nın Suriye konusundaki tutumunu desteklediği ortaya çıkmıştı. 21-22 Kasım tarihli ankete göre kazadan önce yüzde 63 olan desteğin kazadan sonra ise yüzde 62 olduğu belirtiliyor.

Yüzde 27'lik bir kesim ise Rus yönetiminin Suriye'de müdahil olmasını tam olarak onaylamıyor. Yüzde 16'sı Suriye'de biraz geri durulmasını, yüzde 11 ise Rusya'nın Suriye'deki çatışmalara müdahil olmaması gerektiğini düşünüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.