Ruslar Türkiye tatillerini iptal ediyor

Ruslar Türkiye tatillerini iptal ediyor
Türkiye'nin Suriye sınırında Rus uçağını düşürmesinin ardından Rusya'nın en büyük tur şirketlerinden Natalie Tours, Türkiye turları satışlarını durdurma kararı aldı. Kararın alınmasına, "güvenlik endişeleri" gerekçe gösterildi.

Rusya'nın en büyük tur şirketlerinden Natalie Tours, Türkiye turları satışlarını durdurma kararı aldı.

Associated Press'in haberine göre, eski Sovyet ülkelerindeki ofislerinin de Türkiye'ye turist göndermeyeceğini vurgulayan şirket, Türkiye'deki siyasi durumun "istikrarsız" olduğunu belirtti.  Reuters, Rusya’nın Rostourism adlı ajansının da Türkiye’ye tur paketi satışlarını durdurulmasını tavsiye ettiğini belirtti.

Geçen yıl 4.5 milyon Rus Türkiye'yi ziyaret etmişti. 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un yarın gerçekleşmesi planlanan Türkiye ziyaretini iptal ettiği bildirilmişti. Lavrov, Rusya vatandaşlarının Türkiye'yi ziyaret etmemelerini istemişti. Rusya Dışişleri Bakanı, "Türkiye'deki terörizm tehdidi Mısır'dan aşağı seviyede değil" ifadesini kullanmıştı. 


'HAVA YOLU TAŞIMACILIĞINI KAPATALIM' TEKLİFİ
Rusya parlamentosundan, “Türkiye ile hava yolu taşımacılığını kapatalım” teklifi geldi. Rusya Parlamentosu alt kanadı Duma Başkan Yardımcısı Nikolay Leviçev, Türkiye-Suriye sınır bölgesinde Rus savaş uçağının vurulması ardından Rusya ile Türkiye arasında sivil havacılık taşımacılığının durdurulmasını istedi.
Rusya parlamentosundaki bir grup milletvekili adından yayınlanan çağrıda şöyle denildi: “Türkiye, savaş uçağımızı vurarak teröre karşı savaşta hangi cephede yer aldığını net olarak göstermiştir. Türkiye’de IŞİD terör örgütünün faaliyet gösterdiğini göz önünde bulundurarak bu ülke ile tüm yolcu uçak seferlerinin iptal edilmesini istiyoruz”.

RADİKAL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.