Şafak tuzağı, 3 şehit...

Şafak tuzağı, 3 şehit...
Şırnak’ta PKK’lı teröristler, 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı girişindeki polis kontrol noktasında bomba yüklü aracı infilak ettirdi. Patlamada Şahin Altmış ve Soner Yıldırım adlı polisler şehit oldu. Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde ise polis Ali
 Şırnak’ta teröristler dün 05.45 sıralarında 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı girişindeki polis kontrol noktasında, bomba yüklü aracı infilak ettirdi. Şiddetli patlamada araç paramparça olurken, polis memurları Şahin Altmış (45) ve Soner Yıldırım (24) şehit oldu, 5 polis de yaralandı. Olayda iki zırhlı araç da kullanılamaz hale geldi. Kaçan PKK’lılar, Kobra helikopterlerle yoğun ateş altına alındı. Hava destekli operasyonu sürdüren polis, 5 PKK’lı teröristi öldürdü. 

Diyarbakır’da ise Silvan İlçe Emniyet Müdürlüğü polisleri, YDG-H üyelerinin sokaklara kazdıkları hendekleri kapatmak için dün sabaha karşı çalışma başlattı. Zırhlı araçlar ve kepçeyle Mescit Mahallesi’ne giden polis ekiplerine PKK’lılar roketatar ve otomatik silahlarla saldırdı. Atılan roketatarın isabet ettiği kepçe alev alırken, içinde bulunan Polis Memuru Ali Öztürk (25) şehit oldu, bir polis de yaralandı. Polislerin anında karşılık vermesiyle güvenlik güçleriyle PKK’lılar arasında çatışma çıktı. Çatışma sırasında patlama sesi üzerine balkona çıkan 35 yaşındaki Hüseyin Yıldız yaralandı. 

Ağrı Dağı’nda yürütülen operasyonda da 3 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, bölücü terör örgütünün Ağrı Dağı’nda Eliköy Mahallesi bölgesinde olduğu tespit edilen ana sığınakları yok edildi.

3 kentte aile acı haber

Şırnak’ta şehit olan üç çocuk babası polis Şahin Altmış’ın Adana’da yaşayan eşi Özlem Altmış, sosyal  sitesinde “Şehit haberi almayacağımız bir gün olsun” deyip, dua ettiği günün ertesinde acı haberi aldı. Polis Soner Yıldırım’ın Trabzon’daki babası Muhammet Aydoğdu, “İstifa et dedim, etmedi. ‘Düşmanlarla savaşacağım’ diyordu” diye konuştu. Diyarbakır Silvan’da şehit olan polis Ali Öztürk’ün (25) Şanlıurfa Siverek’teki ailesi acı haberi aldıktan sonra evden Zazaca ağıtlar yükseldi.  Şehit polis memuru evli ve 2 çocuk babasıydı. Altmış ve Öztürk memleketlerinde dün toprağa verildi.

İstifa et dedim etmedi 

Şırnak'ta uygulama yapan polis ekibine teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit edilen polis memuru Soner Yıldırım'ın babası Mahmut Yıldırım, "İstifa et dedim, etmedi, 'düşmanlarla savaşacağım' diyordu" dedi.

Polis arkadaşları göz yaşı döktü

Ambulans şoförü olarak Trabzon Tonya'da görev yapan baba Mahmut Yıldırım, acı haberi almasının ardından Soğuksu Mahallesi'ndeki evine geldi. Yakınları tarafından karşılanan ve sinir krizi geçiren Yıldırım'ı, arkadaşları ve polis memurları sakinleştirmeye çalıştı. Allah'tan sabır dileyen baba Yıldırım, "İstifa et dedim, etmedi, 'düşmanlarla savaşacağım' diyordu. O kadar cesaretliydi ki bu işi veren Allah" diye konuştu. Şehit polis memurunun 76 yaşındaki dedesi Ali Yıldırım ise bu yaşta böyle bir acı yaşamayı aklından bile geçirmediğini söyledi.

Haberi huzurevinde aldı
Yıldırım kardeşler, görevli polisler ve sağlık görevlileri, Trabzon Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne giderek, burada hemşire olarak çalışan anne Havva Yıldırım’a oğlunun şehit olduğu haberini verdi. Acılı haberi alan anne, gözyaşlarına boğuldu. Huzurevi çalışanları da gözyaşlarını tutamadı.

Bir yıldır Şırnak'taydı
Şırnak'ta uygulama yapan polis ekibine teröristlerce bomba yüklü araç ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıda şehit düşen, polis memuru Şahin Altmış'ın (45) memleketi Malatya'daki ağabeyinin evinde acı hakim. Şahin Altmış'ın Yeşilyurt ilçesinde bir apartmanda oturan ağabeyi Nurettin Altmış ve babası Mustafa Altmış'a acı haber verildi. Ambulansın hazır bekletildiği sokakta belediye ekipleri tarafından taziye çadırı kurulması için çalışma yapılıyor. Şehidin ağabeyinin evine ve sokağa Türk bayrakları asıldı. Şehit Şahin Altmış'ın annesi Mediha Altmış'ın 15 yıl önce vefat ettiği belirtildi. Şehit Altmış'ın bir ablası ve bir ağabeyi olduğu belirtildi.

Babam bir daha gelmeyecek
Şehit polisin eşi Özlem Altmış, üniversiteye hazırlanan oğlu Furkan, TEOG’a hazırlanan kızı Zeynep ve henüz ilkokuldaki küçük oğlu Enes Altmış, acı haberi duyar duymaz şehidin cenazesinin toprağa verileceği Malatya'ya gitmek üzere 
hazırlandı. Gözyaşları içerisinde evden çıkan aile, komşularının telkinleriyle güçlükle ayakta durdu. Anne ve evlatları birbirlerine sarılarak uzun süre ağladı. Şehit polisin küçük kızı Zeynep, “Babam gitti, bir daha gelmeyecek” diyerek feryat etti. Polisin eşi ise, "Bir yanım gitti" diye ağlayarak acısını dile getirdi. 
Üç çocuk babası Altmış'ın eşi Özlem Altmış ve çocuklarının Adana'dan Malatya'ya gelmek üzere yola çıktığı, Şahin Altmış'ın bir yıl önce Şırnak'a tayin edildiği kaydedildi.

BOMBALI SALDIRI...

Şırnak-Uludere karayolunun 2'nci kilometresinde uygulama yapan polis ekibine saat 05.30 sıralarında terör örgütü PKK mensupları bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmiş, polis memurları Soner Yıldırım ve Şahin Altmış şehit düşmüş, 5 polis memuru da yaralanmıştı.

Şehite Zazaca ağıt
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde hendek kapatırken atılan roketatar sonucu şehit olan Siverekli şehit polis Ali Öztürk'ün (25) ailesine acı haber verildi. Şehit polis memurunun Siverek Bağlar Mahallesi'ndeki ailesine ise acı haber ulaştı. Evde Zazaca ağıtlar yükseldi. Sağlık ekipleri fenalaşan aile fertlerine müdahalede bulundu. Şehidin cenazesinin Diyarbakır'a bağlı Gürüz köyünde defnedileceği öğrenildi. Şehit polis memuru evli ve iki çocuk babasıydı.
-Hürriyet-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.