Silivri'de yakalanan IŞİD'liler Bağdadi'yle irtibatta

Silivri'de yakalanan IŞİD'liler Bağdadi'yle irtibatta
Silivri'deki operasyondan sonra tutuklanan 6 IŞİD'linin cep telefonlarıyla bilgisayarlarında yapılan inceleme sonrasında IŞİD lideri Bağdadi'nin yardımcılarıyla irtibatlarını tespit edildi.


Silivri'de yapılan operasyondan sonra tutuklanan ve İstanbul'da sansasyonel eylem hazırlığı içinde oldukları ileri sürülen 6 IŞİD'linin cep telefonlarıyla bilgisayarlarında inceleme yapan İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, IŞİD lideri Ebubekir el-Bağdadi'nin yardımcılarıyla irtibatlarını tespit etti.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerinin geçen çarşamba günü Silivri'de bir villaya yaptığı baskında gözaltına alınan 3'ü Suriyeli, 2'si İngiliz, 1'i Lübnan'lı toplam 6 şüpheli Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulandı.

Yakalanan IŞİD'lilerin cep telefonları ve bilgisayarlarında inceleme yapan TEM ekipleri, IŞİD lideri Ebubekir el-Bağdadi'nin yardımcılarıyla irtibatlarını tespit etti. Emniyetteki işlemlerinin ardından dün akşam saatlerinde Silivri Adliyesi'ne sevk edilen 6 kişi tutuklandı.

CİHATÇI JOHN'U TANIMADIĞINI İDDİA ETTİ

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan şüphelilerden Aine Lesley Davis'in, ‘Cihatçı John' olarak bilinen Muhammed Emwazi'yi kişisel olarak tanımadığını, fakat aynı bölgelerde bulundukları için ‘Cihatçı John' olarak ismini duyduğunu söylediği öğrenildi.

MİT VE EMNİYET İSTİHBARAT EKİPLERİ ADIM ADIM İZLEDİ

Edinilen bilgiye göre, MİT ve Emniyet İstihbarat ekipleri 6 şüpheliyi 2 Kasım'da Türkiye'ye giriş yapmasıyla takibe başladı. Yaklaşık 8 gün Silivri'de bir villada kaldıklarını belirledi ve ardından operasyonun düğmesine basıldı.
Operasyon sonucu geçtiğimiz çarşamba günü Silivri'de bir villaya baskın yapıldı ve yakalanan 3'ü Suriyeli, 2'si İngiliz, 1'i Lübnan'lı toplam 6 şüpheli terörle mücadele uzmanlarınca sorgulandı.

Sorgulama sonucu, ‘Cihatçı John' takma ismiyle dünyada tanınan IŞİD militanıyla bağlantılı olduğu belirtilen Aine Lesley Davis'in de aralarında bulunduğu şüphelilerin İstanbul'da sansasyonel eylemler planladıkları bilgisi yabancı basına yansıdı. Emniyet yetkilileri sansasyonel eylem planlarıyla ilgili haberleri yalanlamadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.