Şırnak’ta çatışma: 6 asker şehit

Şırnak’ta çatışma: 6 asker şehit
Şırnak'ta bir grup PKK'lı terörist tarafından, kontrol noktasına uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda 6 asker şehit oldu. Mardin Derik'te düzenlenen saldırıda ise 4 asker şehit oldu.

Şırnak’ta PKK’lılar, Şırnak-Van karayolundaki kontrol noktasına saldırı düzenledi. Askeri kaynaklardan edinilen bilgilere göre, 6 asker şehit oldu. Saldırıda 1 asker de yaralandı. Bugün sabah saatlerinde Mardin Derik'te PKK'lı teröristlerin askeri aracın geçişi sırasında mayın ve el yapımı patlayıcı patlatması sonucu 4 asker şehit olmuştu.

Edinilen ilk bilgilere göre, yeni Şırnak-Van karayolu Şırnak Cezaevi yakınlarında bulunan kontrol noktasına saat 14.30 sıralarında bir grup PKK'lı terörist tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırının ardından askerlerin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Yaralıların olduğu bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.

DHA'nın haberine göre ise güvenlik kaynakları saldırıda 6 askerin şehit olduğunu bildirdi.

Çatışmanın halen sürdüğü belirtilirken, yaralanan asker Şırnak Asker Hastanesi’ne kaldırıldı. Bölgede çatışma ile birlikte başlayan operasyonun ise hava destekli genişletilerek sürdüğü kaydedildi.

YOL GÜVENLİĞİ SAĞLAYAN ASKERLERE YÖNELİK

AA'nın haberine göre, saldırı yapımı süren Şırnak-Van karayolunun güvenliğini sağlayan askerlere yönelik düzenlendi.

KALABALIK PKK'LI GRUP SALDIRDI

Kalabalık PKK'lı terörist grubun roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdığı, askerlerin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktığı gelen bilgiler arasında.

Saat 17.17 itibarıyla çatışmanın sürdüğü belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.