Trafik polisinin durdurduğu arabadan siyasi skandal çıktı

Trafik polisinin durdurduğu arabadan siyasi skandal çıktı
Yakıtı Arnavutköy Belediyesi’nden karşılanan Mercedes marka makam aracını oğluna “Al kullan” diyerek veren AKP’li Baltacı inanılmaz bir skandala imza attı.


İstanbul’un AKP’li ilçe belediyelerinden Arnavutköy’de bir skandal, tesadüfen ortaya çıktı. Rutin uygulama yapan trafik polislerinin kırmızı ışıkta geçen Mercedes Vito marka lüks aracı durdurarak 235 TL ceza yazması ile gün yüzüne çıkan yerel belediyedeki yolsuzluk vakasının baş aktörleri ise Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı ve oğlu Ali Ömer Baltacı oldu.

Gazete Damga’da yer alan habere göre; piyasa değeri 400 bin ila 500 bin TL arasında değişen Mercedes Vito marka aracı, aylık kirası belediye bütçesinden ödenmek şartıyla makam aracı olarak kendisine tahsis eden Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, aynı aracı oğlunun da ortaklaşa kullanmasına izin verdi.

Aylık kirası 10 bin TL civarında seyreden 34 YC 7902 plakalı makam aracını aile fertlerinin altına çekmekte sakınca görmeyen AKP’li Belediye Başkanı Baltacı, yakıtı belediyeden karşılanan lüks makam aracını oğlu Ali Ömer Baltacı tarafından kullanılmasına yeşil ışık yakınca, başı, kırmızı ışık ihlaliyle yandı.

“BENİM DEĞİL, ŞİRKET ARABASI”

Belediye başkanı babasından lüks makam aracının anahtarını alan Ali Ömer Baltacı, 2018 yılının Temmuz ayında seyir halindeyken kırmızı ışık ihlali yaptı. Trafik kontrolü uygulaması gerçekleştiren polis memurlarının “Dur” ihtarıyla karşılaşan oğul Baltacı, aracın bir şirkete ait olduğunu beyan edince, 235 TL’lik kırmızı ışık ihlal cezası da kendi adına kesildi.

Tescil belgesi kaydına göre Tek-Art Viltur adlı şirketin sahibi olduğu lüks araç, Arnavutköy Belediyesi’nin 29 aylık süre için kiralama hizmet alım ihalesinde yer alan listedeki araçlardan birisiydi. Araç sahibi firma, 9 milyon 582 bin 630 TL mukabilinde belediye ile sözleşme imzalamış, belediye hizmet aracı olarak temin ettiği araçlar içerisinden en gözdesini de Başkan Ahmet Haşim Baltacı’nın kişisel emrine makam aracı olarak vermişti.

YEDİĞİ CEZAYI DA ÖDEMEDİ

Skandallar serisi bununla da sınırlı kalmadı. Başkanın oğlu Ali Ömer Baltacı, durması gereken kırmızı ışıktan geçtiğinden dolayı yediği trafik cezasından babasına bahsetmediği gibi, ceza tutarını da olayın üzerinden iki ay geçmesine rağmen ödemedi. Belediyenin kiralık aracı konumundaki makam otomobili üzerinde borç olarak gözüken meblağın Başkan Haşim Baltacı veya oğlu tarafından ödenip ödenmeyeceği ise belirsizliğini korumaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.