Yıldırım: Lozan üzerinden siyaset Kılıçdaroğlu'na kazandırmaz

Yıldırım: Lozan üzerinden siyaset Kılıçdaroğlu'na kazandırmaz
Başbakan Binali Yıldırım, TBMM'nin 26. Dönem 2. Yasama Yılı dolayısıyla Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın verdiği açılış resepsiyonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Meclis'teki açılış resepsiyonunda konuşan Başbakan Yıldırım, "Lozan üzerinden siyaset Kılıçdaroğlu'na kazandırmaz" dedi.


Olağanüstü hal uygulamasının uzatılıp uzatılmayacağına yönelik soru üzerine Yıldırım, "Olağanüstü hal vatandaşa değil, olağanüstü hal Meclis'e ve hükümete, vatandaşa her şey olağan." değerlendirmesinde bulundu.

Mevcut OHAL kararının bitmesini beklemeye gerek olmadığını ifade eden Yıldırım, "Karar günü gelmeden Meclis'e gelecek ki vakti geçmeden gerekli çalışmalar yapılsın." diye konuştu.

Yıldırım, OHAL uygulamasının 12 ay olabileceği iddialarına ilişkin, "OHAL'in 3 ay uzatılması yönünde tavsiye kararı var, bunun dışında başka bir konu gündemimizde değil." ifadesini kullandı.

Yeni kalkışma iddiaları
Yeni bir darbe kalkışması iddiaları üzerine de Yıldırım, "Yeni bir kalkışma olur, bu gece olacak, yarın gelecekler...' Bunlar toplumda tedirginlik oluşturmaya yönelik arkasında FETÖ ekibinin olduğu tezviratlardır. Bunu yapmak suretiyle insanları huzursuz ve tedirgin etmeyi, toplumsal huzuru, barışı bozmayı hedefliyorlar. Bunların itibara alınmaması lazım. Hükümetimiz, kurumlarımız gerekli tedbirleri alıyor, böyle bir çılgınlık yapmaya kalktıklarında bu sefer 15 Temmuz'dan daha ağır fatura öderler." şeklinde konuştu.

"Lozan üzerinden siyaset Kılıçdaroğlu'na kazandırmaz"
Lozan Anlaşması'na yönelik tartışmaların hatırlatılarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerinin anımsatılması üzerine Yıldırım, şöyle konuştu:

"'Lozan zafer mi, hezimet mi?' bu tartışma tarihçiler arasında o günden bugüne devam ediyor. Hatta o dönemde Meclis görüşmelerini açıp bakarsanız, Gazi Mustafa Kemal'in Lozan'da gelinen noktayı beğenmediği, mutlu olmadığını ifade ettiği sözleri göreceksiniz."

Başbakan Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nun konuya ilişkin sözlerinde ayrıştırıcı bir dil kullandığını vurgulayarak, "Lozan'ı ortaya koyup, Lozan üzerinden siyaset yapmak Sayın Kılıçdaroğlu'na bir şey kazandırmaz. O defterler açılınca üzüleceği çok şeyi göreceksiniz. Fevkalede ayrıştırıcı bir dil kullandı, bunu da doğrusu tasvip etmek mümkün değil." dedi.

Başbakan Yıldırım, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın da Lozan Anlaşması tartışmaları üzerine kullandığı ifadeleri "O da fırsatçılık yapmış." sözleriyle değerlendirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.