Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Silivri notlarım

Silivri notlarım


Bizim köyden tanıdığım bir arkadaşım var. Ara ara görür halini hatrını sorarım. Zaman zaman sohbetlerde adı geçer. E tabi Silivri dediğin küçük yer. 
İslam Gürcan’dan bahsediyorum yazının bu kısmında. Bizim sevdiğimiz bu kardeşimiz, bir siyasi büyüğümüzün de sözü ile Spor A.Ş. bünyesinde, şu bizim daha önce gündeme getirdiğimiz patlıcan biber yetiştirilen spor kompleksinde yönetici kadrosuna atama bekliyordu. Komplekste var bir keramet. Türk sinemalarındaki gibi bir olay yaşanmış. Yöneticilik vaadi ile kandırılan, saf, tertemiz genç kardeşimiz, yöneticilik için kendisini hazırlarken hoooooppp çaycı/hizmetli kadrosuna atandığını öğrenivermiş. Fenalıklar geçirmiş. Dumanı tepesinden yükselmiş… Şaka gibi.. Sen kalk yöneticilik bekle, eline çay tepsisini tutuşturuversinler. 
Spor kompleksinden bahsetmişken yazayım bari. 2 sene evvel o komplekste patlıcan biber yetiştiriliyordu. Haberimizin ardından da ulusal medya konuya epey ilgi göstermiş, İBB harekete geçmişti. Önümüzdeki günlerde tesis hizmete açılacak. Çiftçinin hizmetine değil bu kez, sporcunun hizmetine. Onarılan tesis, yenilenen kadrosu ve onarılan yapısı ile artık tam anlamı ile bir spor kompleksi olarak hayat bulacak. Silivri için hayırlı uğurlu olsun. 
Eren’den üniversite atağı
Rumeli TV’de bende resmen kadrolu konuk programcı oldum. Geçenlerde de Silivri Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Muharrem Eren yayın konuğu oldu. Öncesinde Karakaş ile masaya oturan bendeniz, bu kez de Eren için oradaydım. Yayının konuk gazetecisi oldum. Keyifli bir sohbete imza attık yine. Muharrem Eren o en samimi tavrı ile soruları yanıtladı. Sıcak bir program gerçekleşti. 2B’den başladık, spordan çıktık. Eren’in yaşamını da tüm yönleri ile konuştuk, hizmetlerini de… 
Her yiğidin gönlündeki Belediye Başkanlığı sevdası bizim yiğidin gönlüne de düşmüş gibi. O açıklamalardan bunu notladık. 
Silivri’nin habire imzaları atılan ama temelleri atılamayan üniversitelerinin arasından sıyrılıp bir atak yapmak niyetinde Muharrem Eren. Yaratıcılığını da projelerini de konuşturuyor. 17 yıllık muhtarlığının zirvesini üniversite ile yapmak istiyor. Silivri’de beklenen üniversite projelerinden önce, O Fenerköy e bir üniversite kazandırmak için kolları sıvamış çalışıyor. 
Hoş bu adam ne dediyse yaptı bugüne dek. Biliyorum ki, o üniversite o köye yapılacak. Muharrem Eren söyledi ise yapılır. 
Babalara geldik
AK Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş’ın, Silivri’de Belediye tarafından yapılan yolların kenarlarına yerleştirilen babaların paslandığı yönündeki eleştirilerine Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar cevap verdi. “Hiç endişelenmesin” dedi. “Kıyamam ben ona, pastan tetanoz olursa aşısını ben kendi ellerimle yaptırırım. Zaten tatenoz olmasın diye Atatürk meydanına krom babalar koyduk” dedi. Siyasi arenanın neşeli sahnelerinden biri daha yaşandı. Karakaş o cevabın altında kalmaz. Söz Karakaş’ta… Cevabını bekleyip göreceğiz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Sarıbıyık Yıldırım Arşivi