Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Silivri Silivri olalı böyle rezillik görmedi!

Silivri Silivri olalı böyle rezillik görmedi!

Silivri’de 10 Kasım Atatürk’ü anma töreninde tam bir rezillik yaşandı. Rezillik diyorum çünkü; 10 Kasım programından sorumlu olan kurumların açık ve net bir şekilde bilinmesine rağmen yanlış kişiler ve kurum vatandaşların protestosuna maruz kaldı. 
Kim bu görevli kurumlar? Silivri Kaymakamlığı, Silivri Belediye Başkanlığı, Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü. 
Sirenin çalınmasından sorumlu kurum kim? Silivri Belediye Başkanlığı ve Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü. Tüm bunlar açık ve seçik bilinirken neden kimse suçu almıyor üstüne?  
Neden AK Partili Yöneticiler bir gurup CHP’li militanın hakaretlerine maruz kaldı? Hemen söyleyeyim efendim. Önümüzde seçim var. Ve birileri Atatürk’ün üzerinden siyaset yaparak, halkı kışkırtarak siyasi rant elde etme peşinde de onun için. Peki, AK Parti’nin hiç mi suçu yok diyeceksiniz. AK Parti hükümetinin suçu da var elbet. Sen bu milletin değer verdiği şeyleri bir bir ortadan kaldırmaya çalışırsan, bu halk siren çalınmamasının faturasını senin parti mensuplarına keser. Atatürk ve Atatürk’ün bizlere miras bıraktığı değerlere karşı yapılan her olumsuz hareketin sorumlusu siz olursunuz. Evet, yapılanlar yanlış. Tören alanında yaşananlar Silivri’mize hiç yakışmadı. Herkes bir birini suçlamaya başladı. Herkes bu olaydan siyasi rant elde etme ve nemalanma peşine düştü. CHP ve AK Parti kanadı sosyal medya üzerinden birbirine gidi.  Peki suçlu bulundu mu? Hayır. Sorun çözüldü mü? Hayır. Bu olaydan herkes üzerine düşen payı çıkardı mı? Kısmen evet. Yani öyle umuyorum.
Bu arada Silivri CHP İlçe Başkanı Mümin Tuğlu’ya da edecek iki lafım var. Kendisi töreni yöneten öğretmene “Bu talimatı kimden alıyorsun? Kime hizmet ediyorsun” gibilerinden bir şeyler söyledi. O öğretmeni bilmem de; yine öğretmen olarak bildiğimiz Mümin Tuğlu kimin adamı onu merak ederim. Kimden talimat alır onu da merak ederim. Öğretmenlerimizi siyasi malzeme olarak görmeniz içimi acıtıyor. 
Ve yine Silivri MHP İlçe Teşkilatına da iki lafım var. Kendileri dün anıt önüne çelenk bırakmadı. Maşallah düğüne gelir gibi gelip gittiler. Kendilerine yazılı talimat gelmemiş. Ben olsam pullu davetiye gönderir “Çelenk koyun” diye yazardım üstüne. Nasıl iştir bu aklım almıyor. 
Silivri Protokolü, Silivri resmi görevlileri, yetkilileri bir 10 Kasım Törenini ağzına yüzüne bulaştırdı. Sonra da sosyal medya üzerinden savaşmaya başladı… Korkuyorum, bu seçimler çok fena geçecek. Sinir ve tahammül kat sayıları hat safhada. Her şeyden önce şu siren meselesi aydınlasın derim ben. 10 gün bu konuyu işlemek biz basın mensupları için gerçekten sıkıcı olacak. 
 Ve son olarak tüm siyasi partilere şunu söylemek istiyorum. Atam’ın üzerinden siyasi rant elde etmeyi bırakın artık!!! Ne Silivri nede Türkiye Cumhuriyeti topraklarında yaşayan halkın bu tür siyasi rezilliklere tahammülü kalmadı. Halk yapılan bu rezilliğin hesabını elbet sandıkta soracaktır.   

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Sarıbıyık Yıldırım Arşivi