5 bin 833 kişi virüs kurbanı!

5 bin 833 kişi virüs kurbanı!
Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı 5 bin 833’e, virüs bulaşmış hasta sayısı ise 156 bin 396’ya yükselirken; 73 bin 968 kişi de tedavi edildi. Bu sayılara göre son 24 saatte, virüs nedeniy

Koronavirüs, Çin dışında dünya genelinde de yayılmaya devam ediyor. İtalya’da hızla yayılan virüs, Avrupa’yı tehdit ediyor. İtalya’da virüs nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı 1441’e yükselirken; vaka sayısı da 21 bin 157’ye çıktı. İran Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Kiyanuş Cihanpur, dün düzenlediği basın toplantısında koronavirüs salgınıyla ilgili son 24 saatte ait bilançoyu açıkladı. Cihanpur, ülkede salgın nedeniyle ölenlerin sayısının 611’e ulaştığını, virüs teşhisi konulan kişi sayısının ise 12 bin 729’a çıktığını bildirdi.

ABD'de 57 ölü var

ABD’de de koronavirüsün yayılmaya devam ettiği görüldü. 2 bin 951 vakanın bulunduğu ABD’de, hayatını kaybedenlerin sayısı 57 olarak açıklandı. Hayatını kaybedenlerin, Washington, Kaliforniya, Florida, New Jersey, Güney Dakota, Georgia, Louisiana, Virginia, Colorado, Kansas eyaletlerinden ve New York kentinden oldukları belirtildi.

Avrupa'yı da sarıyor

Virüsün İtalya’da hızla yayılmasının ardından Orta Avrupa’daki vaka sayılarında da yükseliş gözlemlendi. Almanya’da vaka sayısı bugün 4 bin 585’e yükselirken; 9 kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu. Öte yandan, Fransa’da 4 bin 480 kişide virüs tespit edildiği ve 91 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. İspanya’da ise 6 bin 391 kişide virüs tespit edildiği; 196 kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu.

Rum Kesimi'nde sayı artıyor

Kıbrıs Lefkoşa Rum Devlet Hastanesi'nde 5 kişiye yapılan koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıktı. Böylece, Kıbrıs Rum kesiminde koronavirüs teşhis edilen kişi sayısı 26'ya yükseldi. Kıbrıs Rum kesiminde, bugün, 5 kişi daha koronavirüs şüphesiyle kaldırıldığı Lefkoşa Rum Devlet Hastanesi'nde, karantinaya alındı. 5 kişinin yapılan koronavirüs testinin sonucu pozitif çıktı. Rum kesiminde, koronavirüs teşhisi bulunan hasta sayısı 21'den 26'ya çıkarken, KKTC'de de 5 koronavirisü teşhisi konuldu. Böylece Kıbrıs adasında koronavirislü kişi sayısı 31'e yükseldi.

KKTC'de vaka sayısı 6

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) koronavirüs (Covid-19) tespit edilen kişi sayısı 6'ya çıktı. Sağlık Bakanı Ali Pilli, KKTC’de son yapılan 4 tetkikten birinin daha pozitif çıktığını söyledi. Bakan Pilli, ülkedeki yeni koronavirüs vakasının İngiltere’den gelen bir KKTC vatandaşı olduğunu belirtti. Otellerde gözlem altında tutulan turistlerden 3’üne yapılan testlerin ise negatif çıktığını ifade eden Sağlık Bakanı Pilli, koronavirüs hastalarının genel durumun iyi olduğunu, hastanede karantinada tedavilerinin sürdüğünü söyledi. KKTC'de koronavirüs teşhisi konulan kişilerin 4'ü turist, 2'si ise KKTC vatandaşı.

Erdoğan'dan destek geldi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar, Türkiye'nin en kritik dönemlerinde her zaman Kıbrıs Türk Halkı'nın yanında olduğunu belirterek, "Koronavirüs krizi sonrasında da anavatanımız Türkiye yanımızda oldu, bu bizim için büyük bir güç" dedi. Başbakan Tatar, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir telefon görüşmesi yaptıklarını belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile koronavirüsle mücadelede iş birliği yapılabilecek hususları ele aldıklarını söyleyen Tatar, "Anavatanımızın Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan bizleri arayarak, Kıbrıs Türk halkının yanında olduğunu ifade etmiştir. Çok mutlu olduk" dedi. Demirören Haber Ajansı'na (DHA) konuşan Tatar şunları kaydetti: "Türkiye her zaman Kıbrıs Türk halkının yanında olmuştur. Olmaya da devam ediyor. Bu bizler için büyük mutluluktur. Anavatanımızın Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, Bakanlar Kurulu olarak koronavirüs ile ilgili aldığımız önlem kararlarını olumlu buldu. Aldığımız kararları takdir etti. Kıbrıs Türk Halkı'nın geleceği ile ilgili, yaşadığı sorunlarla ilgili süreçleri yakından izlediğini ifade etti. Koronavirüs konusunda da her alanda katkı koyulacağını söyledi. Gerek malzeme gerekse yönetim olarak Türkiye'nin yanımızda olacağını belirtti." Türkiye'nin Kıbrıs Türk halkı için önemli bir güç olduğunu kaydeden Tatar, "Bu gücü her zaman yanımızda hissediyoruz. Halkımızın sağlığı konusunda bu süreci en iyi şekilde atlatmak için çaba harcıyoruz. Hükümet olarak, şu anda tek önceliğimiz koronavirüs ile mücadele. Bunun dışında bir gündemimiz yok" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.