Bu vatan kimsesiz değildir

Bu vatan kimsesiz değildir
Silivri Belediyesi’nin düzenlediği Gençlik Yürüyüşü ve 100. Yıl İftar Programı’nda katılan 15 bini aşkın Silivrili 19 Mayıs ve Ramazan ayı coşkusunu bir arada yaşadı. İftarın ardından konuşan Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, "Bugün buradan daha güçlü
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Silivrililer şehrin sokakları doldurdu. Kaymakamlık binası arkası 19 Mayıs Meydanı’nda buluşan binlerce kişi bandolar ve ellerde Türk Bayrakları eşliğinde kortej oluşturarak Atatürk Meydanı’na kadar yürüdü. Silivri Motosiklet Kulübü, Piri Mehmet Paşa İlkokulu İzcileri, Taekwondo Kulüplerinin de yer aldığı renkli Gençlik Yürüşü’ne Silivri Kaymakamı Ali Partal, AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu, MHP İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ile birçok Silivrili katılım gösterdi. .


İlk adım Samsun

Ezan okunmasının hemen ardından konuşan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz binlerce Silivriliye şöyle seslendi: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ülkü arkadaşlarının 1919’da Samsun’a çıkarak milli mücadeleyi başlatmalarının üzerinden tam 100 yıl geçti. Bir asır öncesinde yaşanan olayları gözümüzde canlandırdığımızda; vatanın tüm kaleleri zaptedilmiş, orduları dağıtılmış, savunma ve saldırı gücü yitirilmiş, milletimiz bitkin ve çaresiz düşmüştür. İşte bu ahvalde bir milletin yeniden şahlanışının ilk adımı Samsun’dur. Aradan 100 yıl geçmesine rağmen Türk Milleti’nin uyanış ve şahlanışından rahatsız olan hain odaklar, diz çöktürmek için an kollamaktadır. Dün haykırdığımız gibi bugün de söylüyoruz; vatanımız sahipsiz değildir, bu vatan kimsesiz değildir. Milletimizin şanlı geçmişi, şanlı bir geleceğin habercisidir. Hangi şart ve ortamda olursa olsun daima ileriye gideceğiz; her zaman hedefe yürüyeceğiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.