Hiç kimseye ayrımcılık yapılmayacak

Hiç kimseye ayrımcılık yapılmayacak
Silivri Kent Konseyi, 13. Olağan Genel Kurulu’nun ardından yeni dönem ilk toplantısını Başkan Yılmaz’ın katılımı ile Silivri Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirdi. Burada konuşan Belediye Başkanı Yılmaz, görev süresi boyunca asla partizanlık yapmayaca
28 Haziran 2019 tarihinde 13. Olağan Genel Kurulu’nu yapan Silivri Kent Konseyi, yeni dönem ilk toplantısını dün gerçekleştirdi. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın katılımıyla Silivri Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda ‘Marka Kent Silivri’ için projeler gündeme geldi. Silivri Kent Konseyi Başkanı ve Rumeli Üniversitesi Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Oğuz Özyaral, Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’a ilgisi ve daveti için teşekkür etti.


Bizim 4 meclisimiz var

Silivri Kent Konseyi Başkanı Doç. Dr. Oğuz Özyaral, "Bu kadar güzel bir ekiple yeniden burada olmak benim için büyük bir gurur" diyerek, "Bize geri dönüş yapmış 98 kuruluş ve sivil toplum örgütü var. Buna yeni kurum ve kuruluşlar da eklenebilir. Bizim Kent Konseyi kavramımız, Silivri’de ‘Mutlu Silivri’ adı altında yürüyecek. Burada dört meclis ile beraber çalışacağız; Kadın Meclisi, Çocuk Meclisi, Gençlik Meclisi ve engelli demek istemiyorum Engelsiz Meclisimiz. Bütün bunlar için gerekli platformların oluşturulması hususunda, sizlerle yaptığım görüşmeler doğrultusunda başkanımızın çalışmalarına hizmet verebilecek düzeyde, Silivri’yi en mutlu hale getirmek için 11 platform kurmak istiyoruz. Mahalle platformlarının kurulmasını düşünüyoruz" diye konuştu.

Ortak hedef mutlu bir kent

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ise Silivri’nin sorunları etrafında kenetlenmiş bir anlayışla tüm kesimlerin desteğiyle sorunların çözülebileceğine işaret ederek, "Sizlerle bir arada olmaktan duyduğum mutluluğu paylaşmak isterim. Önümüzdeki süreçte hem Silivri’miz için hem de Silivri’de yaşayan insanlar için yapacağınız çalışmalarda başarılar diliyorum. Bu çalışmaların her noktasında en az sizler kadar heyecanlı bir şekilde katkı vereceğimden hiç şüpheniz olmasın. Kent konseyleri önemli. Çünkü kentin bütün paydaşlarını, ideolojik görüş, siyasi parti gözetmeksizin bir noktada buluşturan, tek kaygısı yaşadıkları kenti daha güzel hale getirmek olan insanlardan oluşan bir konsey. Ben de Silivri Belediye Başkanı olmadan önce yola çıkarken bütün seçim kampanyamı yaşanabilir bir şehir, çevresi doğası kirletilmeyen, imar rantlarına maruz kalmayan, kasaba hüviyetinin korunduğu, ama tüm İstanbul’da ve Türkiye’de bilinen yani marka haline gelmiş bir kent hayal ettim. Her platformda söyledim; Silivrililik ruhu altında Silivri’nin problemlerini kendine dert keder edinmiş insanlar bir araya geldiğinde göreceksiniz ki, bu şehirde yan yana gelmesi imkansız denen insanlar, o problemlerin etrafında el ele tutuşacak. Kent konseyleri de buna en güzel örnek. Siyasi görüşü, etnik yapısı, dini inancı ne olursa olsun ortak hedef yaşanabilir bir şehir, mutlu bir kent" açıklamasını yaptıi.

Kolektif anlayışı seviyorum

"Bu şehre hizmet etme noktasında sizlerin de en az benim kadar heyecanlı olduğunu biliyorum" diyen Yılmaz, "Her biriniz kendi alanınızda birer değersiniz; oda başkanlarımız, dernek başkanlarımız, muhtarlarımız, meclis üyelerimiz, mühendislerimiz, sanatçılarımız ve genç kardeşlerimiz var. Ben yalnızca bir kişinin her şeyi yapabileceğini, bilebileceğini, yetebileceğini düşünen biri değilim. Kolektif çalışma anlayışını seviyorum. Zıt fikirleri, farklı renkleri içinde barındıran bir kent konseyi Silivri’ye yarar getirir. Bu şehrin yükünü sadece belediye başkanına, belediye meclisine yüklemenin doğru olmayacağını, sizlerin de bu yüklere omuz vereceğinizi, yükümüzü hafifleteceğinizi, bizim koyduğumuz ufku, vizyonu, daha ileri taşıma noktasında güç ve şevk vereceğinizi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Çünkü bu kent hepimizin

Görev süresi botunca asla partizanlık yapmayacağınıı ve kimseyi kayırmayacağını dile getiren Yılmaz, "Uygulamalarımızla da göreceksiniz. Çünkü bu kent hepimizin. Gücü, icra makamını eline alanın daha kucaklayıcı, kapsayıcı ve herkese hoşgörü anlayışı ile hizmet ettiğinde bu şehrin daha yaşanabilir olacağını düşünüyorum. Ne yapıyorsam bu şehrin yararına yapıyorum. Bu mücadeleyi hep beraber Silivri adına vermeye devam edersek, gerçekten daha yaşanılır, daha hoşgörülü bir Silivri sağlarız" dedi.

BU VATANA HİZMET BORCUMUZ VAR

Konuşmasını "Silivri’den hareketle bu vatana borçluyuz" şeklinde sürdüren Yılmaz, "5 yıl boyunca ben hizmetkar olmaya devam edeceğim. Sizlerin de aldığınız görevlerin zor ama bir o kadar keyifli olacağını temenni ediyorum. Fikirlere, projelere son derece açığım. Hiç ummadığınız bir yerden öyle bir fikir öyle bir proje çıkıyor ki, aklınıza gelen veya başka yerlerden gelen Silivri yararına olacak her şeyi önemsemek istiyorum. Bu konuda sizlerin de bizlerle istişare etmenizi istiyorum. Hem sosyal projelerde, hem kültürel aktivitelerde sizlerle iç içe olmak, haberdar olmak istiyorum" diye konuştu. Toplantının devamında üyeler söz aldı. Projelerin de konuşulduğu toplantı fotoğraf çekimi ile sonlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.