Silivri sizden daha ulvi işler bekliyor!

Silivri sizden daha ulvi işler bekliyor!
Halefi Volkan Yılmaz'ın kendi döneminde yapılan araç kiralama ihalelerini israf olarak kabul etmesini sert sözlerle eleştiren Özcan Işıklar, "Silivri Meclisi çok daha ulvi amaçları ve projeleri konuşulacak bir meclis olmalıdır" dedi
31 Mart'ta seçimi kaybeden ve sonrasında İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Grand Plaza A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığına atanan Özcan Işıklar Damga'ya açıklamalarda bulundu. Mevcut Başkan Volkan Yılmaz'ın kendi dönemiyle alakalı yaptığı israf vurgusuna değinen Işıklar, araç kiralamalarında ortaya çıkan farkı, "Kamoyunda açıklanan fiyatlar akaryakıt dahil edilmeden ifade edilmektedir. Bu ihaleler 2004 yılından bu yana aynı ihale yönetmeliği kapsamında, Türkiye İhale Kurumu’nun onayına tabi olarak yapılmaktadır. Diğer çevre belediyelerinki ile de kontrol edilebilir karşılaştırılabilir. Kamu kurumları bu tür araç kiralama ihalelerinde yaş model amortisman kasko ve ihale teminatı olarak belli güvenceler alınarak yapılmaktadır" dedi.


Başkan sadece onay makamıdır

"Başkan sadece onay makamıdır" diyen Işıklar, "Bir ihale bütününden tek bir makine için verilen fiyatı alıp günübirlik işler için verilen fiyatı bu koşullar altında yapılmış bir analizdeki fiyatla karşılaştırmak kamu yönetiminin zihniyetine anlayışına sığmaz. İlçemiz her türlü olağanüstü şartları ve olan üstü afetleri açık bir durumdadır. Bizim dönemimizde iki defa büyük afet ve sel yaşayan ilçemizde ve depremsellik taşıyan bölgemizde bu tip ihtiyatî bu tip güvenceleri en yüksek kalitede en yüksek hizmet standardıyla tutmak zorundayız" açıklamasında bulundu.


Gündem meşgul edilmemeli

Silivri'nin gündeminin meşgul edilmemesini isteyen Işıklar, "Biz o meclislerde silikon vadileri, eğitim bilişim teknoloji alanlarını, teknoparkları, üniversiteleri, din ve kültür turizmini, dünyanın ve Türkiye’nin bugün yana yakıla anlattığı bütün Türkiye’nin örnek gösterdiği tarım projelerini konuştuk. Mevzuatı belli tüzüğü belli yönetmeliği belli olan bir iş alım şeklini tek bir araca kadar düşürüp, Silivri’nin gündemini meşgul etmek yerine o meclislerde Silivri’nin geleceğini konuşmamız o meclise yakışan bir asalettir. Ben sekiz tane belediye teslim aldım, hiç böyle bir polemiğe girmeden günahıyla sevabıyla hizmetlerin devamı konusunda beş yıl yapılmayan bütün hizmetleri yapmaya gayret gösterip sekiz belediye teslim almış biri olarak sekiz tane belediye başkanı ya da halen bugün gerekli insani ilişkileri görüşüyoruz" dedi. Kendi döneminde sekiz beldeyi tek bir Silivri yaptıklarını belirten Işıklar, "13 tane köy kapandı ikinci dönemimizde. 13 tane köyü aldık yine aynı şekilde o köyleri Silivri’ye kattık. Hiçbir vergi, hiçbir ruhsat geliri almadan beş yıl boyunca onlara hizmet ettik. Bu kadar ağır koşullarda bunları yaparken hiç geriye dönük bakıp o günün koşulları tartışmaya açmadık. Silivri Meclisi çok daha ulvi amaçları ve projeleri konuşulacak bir meclis olmalıdır. Saygınlığını her geçen gün daha da ileriye taşımalıdır Silivri halkı bizden bunu beklemektedir" ifadelerini kullandı.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.