Silivri'yi tarım üssü yapacağız

Silivri'yi tarım üssü yapacağız
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivri tarım kurum ve kuruluşlarının ortaklaşa düzenlediği 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü programına katıldı. Burada konuşan ve Silivri'yi tarımın üssü yapacağını söyleyen Yılmaz, "Bizlerin tarımsal üretim
14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü, Silivri Atatürk Meydanı’nda törenle kutlandı. Silivri’de bulunan tarım kurum ve kuruluşlarının ortaklaşa düzenlediği törene Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nuri Ertuğrul, Silivri Ziraat Odası Başkanı Metin Gürsu, Silivri Önder Çiftçi Danışmanlık Derneği Başkanı Metin Oral, Silivri Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Turgay Sakarya, Sebze Üreticileri Birliği Silivri Temsilcisi İsmet Asan, Silivri Tarım Kredi Kooperatifi Başkanı Muzaffer Sezginer, siyasi parti, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, belediye meclis üyeleri ile Silivrili çiftçiler katıldı. Kutlama programı Atatürk Anıtı’nda çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından ilçe protokol üyelerinin konuşmaları ile devam etti.


Birbirimize sahip çıkma günü

Silivri Ziraat Odası Başkanı Metin Gürsu, törende yaptığı konuşmada, "Gün birlik olma günüdür, birbirine sahip çıkma günüdür" derken, Silivri Önder Çiftçi Danışmanlık Derneği Başkanı Metin Oral, "Önceki yıllarda yine bu alanda dile getirdiğimiz sorunlar giderilmemiş, misli ile artmıştır. Çok yüksek miktarda artan girdilerimiz ile küresel iklim değişikliğinin getireceği üretim zorlukları üretim azmimizi düşürmektedir" diye konuştu. Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Sakarya da "Önce tarım girdilerimizin ülkemizde üretilmesi gerekir. Bu artışlar ile sürdürülebilir tarım çok zordur" ifadelerini kullandı. Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nuri Ertuğrul ise "Ziraat odalarımız, kooperatiflerimiz, derneklerimizle her fırsatta tarım ve hayvancılığa önem verdiğini dile getiren belediye başkanımızla, her daim çiftçinin yanında olan kaymakamımız ile birlikte iyi bir sinerji yakaladığımızı düşünüyorum" dedi.


Çiftçi milletin efendisidir

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz da çiftçiliğin ve tarımın önemine değinerek yapacağı çalışmalardan bahsetti. Türkiye’nin geçmiş yıllarından örnekler vererek konuşan Başkan Yılmaz, "Sözlerime ‘Çiftçi milletin efendisidir’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anarak başlamak başlamak istiyorum. Kendisi daha Cumhuriyet'i kurulduğu ilk yıllarda kalkınma hamlesi olarak tarımı öncelemiştir. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durum hepimizin malumu. Bizler üretime ihtiyacı olan bu ülkede tarımsal üretimin ne kadar önemli olduğunun bilincinde olarak hareket etmeliyiz. Bugün ülke nüfusumuzun yüzde12’si köylerde yaşıyor ve maalesef yalnızca yüzde 2’si tarım ve hayvancılıkla uğraşıyor. 1927 yılında yapılan sayımda nüfusun yüzde 78’i tarımla iştigal etmekteydi. Bizler dünyanın bir gerçeği ile yüz yüzeyiz; o da tarımsal üretimin önümüzdeki 50, 100 yılda ne kadar önemli olacağı. Bizlerin tarımsal üretime dönme, destekleme gibi sorumluluğu olmalı" diye konuştu.


Mekik dokuyacağım

Silivri'nin İstanbul’un 39 ilçesi arasında coğrafi olarak en büyük ikinci ilçesi olduğunu belirten Yılmaz, " Ekilebilir, dikilebilir olarak bakıldığında 400 bin dönümün üzerinde en büyük ilçe. Seçimlerden önce kampanya süresince ‘Gelin hayallerime ortak olun’ demiştim. Hayallerimin içinde en büyük yer tutan kısım; üreticinin tüketici ile direkt buluştuğu, organik köy pazarlarının bulunduğu, tarım ve hayvancılık anlamında İstanbul’un gıda ve hayvancılık üssü haline gelmiş bir Silivri yer alıyor. Şimdi biz hep beraber Silivri’de bir kolektif üretim anlayışını geliştirmeliyiz. Gıda ve hayvancılık üssü Silivri olsun derken şuan ki koşullarla çiftçimizin bunu başaramayacağını bizler de biliyoruz. Ben bunun için Silivri Belediye Başkanı olarak sizlerin huzurunda tüm çiftçi arkadaşlarıma söz veriyorum. Yapacağınız her projenin önünde olmak şartı ile her türlü teknolojik, lojistik, ekonomik desteği sağlamak için çalışmalar yapacağıma, merkezi hükümet ile tarım bakanlığı ile gerekirse Ankara ile eşgüdümle çalışmak için sizlerle beraber mekik dokuyacağıma da söz veriyorum" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.