SİLİVRİ’DE BÖREKLER YARIŞTI

SİLİVRİ’DE BÖREKLER YARIŞTI
Silivri Belediyesi 10. Ortaköy Börek Festivali börek yarışmaları ve ünlü şarkıcı Altay konseri ile dolu dolu geçti.
Silivri Belediyesi geleneksel 10. Ortaköy Börek Festivali yoğun katılım ile gerçekleşti. Böreklerin yarıştığı festivalde 58 yarışmacı 100’ü aşkın tepsi ile kıyasıya rekabet etti. Festivale Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Eşi Ezgi Yılmaz, İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Hazım Tamer Dodurka, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, Silivri Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyeleri, oda ve dernek başkanları, muhtarlar katılım gösterdi.

BAŞKAN YILMAZ: “KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATACAĞIZ”

Festivalin açılış konuşmasını yapan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Silivri demeye, Silivrililik ruhu demeye, bu ruh etrafında birleşmeye devam edeceğiz. Nereden gelirsek gelelim; nerde olursak olalım, inancımız ve sevgimiz ne olursa olsun bizim ortak faydamız Silivri olmalı, Türkiye olmalı, ay yıldızlı bayrağın altındaki bu vatan olmalı. Biz birbirimize sahip çıkarak, el ele tutuşarak, gönül köprüleri kurarak çok güzel şeylere imza atacağız. Biz marka olmuş bir kent hayal ederek yola çıktık. Seçimden önce Ortaköy’e geldiğimde, şunu söylemiştim; ‘Hanımefendiler sizlerle beraber yol yürümeye geliyorum, ellerimi size uzattım ellerimi havada bırakmayın.’ Çok şükür o eli sımsıkı tuttunuz havada bırakmadınız. Size söz veriyorum o sımsıkı tuttuğunuz el sizin elinizi bırakmamak üzere, hep sizinle beraber, 5 yıl boyunca yanınızda olacak. Şunu da söyledim; ‘Yol, köprü, yüzme havuzu, kültür merkezi yapabiliriz ama bunların hepsini anlamlı kılacak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyeti bir sonraki nesillere aktaracak olan insana yatırım yapacağız, gençlere yatırım yapacağız, çocuklarımıza yatırım yapacağız’ dedik. Hiç meraklanmayın sizin çocuklarınızla, gençlerinizle 7/24 beraber olacağız. İnsana yatırım yapacağız. Çünkü kültür merkezlerine, spor salonlarına anlam katacak, sonraki nesillere aktaracak olanlar; gençler, gözlerinde ışıl ışıl pırıltı olan çocuklarımız, yavrularımız. Marka Kent Silivri için el ele vereceğiz. Biraz önce folklor ekibimiz çok güzel oyunlar sergilediler. Biz örfümüzü, adetimizi, töremizi, geçmişimizi unutmadan geleceğe doğru yürüyeceğiz. Gençlerimize, çocuklarımıza bunları unutturmadan kültürümüzü yaşatacağız.

MARKA KENT SİLİVRİ’Yİ, BÜTÜN İSTANBUL’A ANLATACAĞIZ

Marka Kent Silivri; 16 milyon İstanbullu’nun hayalindeki bir şehir olacak. En az bir kez kaçış noktası olarak buraya gelip börek, bamya, manda yoğurdu yiyebileceği, köy tavuğu alacağı, sahillerimizde gezeceği, ormanlarımızda yürüyüş yapacağı bir kent olacak. İstanbul’da böyle bir kent, böyle bir ilçe yok. Artık Silivri’nin ne olduğunu bütün İstanbul’a anlatalım. Bu misafirperver insanların yapabildiklerinin ve yapabileceklerinin, kent olarak potansiyelimizin farkına varalım. Ben Silivri Belediye Başkanı olarak 7/24  koşmaya devam edeceğim. Ama bana güç verin, bana kuvvet verin, elimi tutun benimle beraber koşun. İşte o zaman göreceksiniz Silivri’de çevresi ve doğası kirletilmeden, tarihi dokusuyla, İstanbul fethinin başladığı bir şehir olarak, medeniyetlerin beşiği olmuş bir ilçe olarak, medeniyet fikrinden korkmadan, bütün medeniyetlere saygı duyarak, Atatürk’ün dediği çağdaş medeniyetlerin üzerine doğru dimdik emin adımlarla yürüyeceğiz. Sizi fesat düşüncelere itenlere, tembelleştirecek fikirlere kapalı olun. Çocuklarımızın, gençlerimizin eğitimi için beni zorlayın. Gelin yakama yapışın çocuklarımızın eğitimi için sizinle beraber yol yürümek istiyorum! Ücretsiz dil kursları ile ücretsiz spor okulları ile çocuklarımızın kültürle ve sanatla bezendiği, bütün kötü alışkanlıkları geride bıraktığı bir Silivri hayal ediyorum. Esasında çok şey hayal etmiyorum çünkü bizim bunları yapabilecek gücümüz var. Yeter ki biz beraber olup, kardeş olup el ele tutuşalım. Ben bu festivalde ve bundan önceki festivallerde emeği geçen herkese, taş üstüne taş koyan herkese, Silivri için Türkiye için emek vermiş herkese kucak dolusu sevgilerimi, şükranlarımı ve minnetlerimi iletmek istiyorum.”

YÖRESEL HALK OYUNLARI BEĞENİ TOPLADI

Festivalin sahne gösterileri halk oyunları gruplarının performansları ile başladı. İlk olarak Silivri Belediyesi Elit Dans Gençlik ve Spor Kulübü Halk Oyunları Ekibi ardından Silivri Belediyesi Mübadil Ev Hanımları Otantik Halk Oyunları Ekibi ve son olarak Ortaköy Manastır ile Selimpaşaspor Bigados Karma Halk Oyunları Ekibi birbirinden renkli geleneksel kıyafetleri ile her yaştan ekip üyeleri ile büyük beğeni topladı. Tebrik çiçeklerini sahnede alan halk oyunları grupları programı izleyen Silivrililerin büyük alkışını aldı.

ALTAY’DAN DEV EĞLENCE

Festivalin konser programında ünlü sanatçı Altay sahne aldı. Ekibi ile birlikte sevilen şarkılarını seslendiren Altay, ilerleyen saatlerde seyircilerin arasına karıştı. Şarkıları söyleyerek eşlik eden seyirciler oynamayı da ihmal etmeyerek gönüllerince eğlendi. Binlerce Silivrili müzik ve dansa doydu.

EMİNE ERSİN EN İYİ BÖREĞİ PİŞİRDİ

Geleneksel olarak yapılan en iyi börek yarışması bu yılda düzenlendi. Yarışmaya katılan 100’ü Aşkın Patriyot böreklerini tadan jüri üyeleri çiçeklerini Şarkıcı Altay’dan aldı. En iyi Börek yarışmasında Birinci Emine Ersin, ikinci Melek Ertürk üçüncü ise Fatma Erel oldu. En lezzetli böreklerin sahipleri olan hanımefendiler Mondi ve Çilek Mobilya hediye çeklerini sahnede Şarkıcı Altay ve Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’dan aldı. Yılın en lezzetli böreğini üreterek birinci olan Emine Ersin kazandığı para ödülünü ilçedeki ihtiyaç sahibi okullardan biride kullanılmak üzere bağışladı.

  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.