SİLİVRİ’YE İNANIYORUZ

SİLİVRİ’YE İNANIYORUZ
Silivri Belediyesi 4. Lavanta Hasat Şenliği birbirinden renkli görüntülere sahne oldu. Binlerce kişinin hasat yaptığı ve fotoğraf çektirdiği şenlikte konuşan Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, "Tarım projelerini dünyada ilk sıralara taşımak için kendimi
Silivri Belediyesi 4. Lavanta Hasat Şenliği binlerce kişinin akınına uğradı. Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi’nde düzenlenen şenlik birbirinden renkli görüntülere ev sahipliği yaptı. Şenliğe, ilçe genelinden ve bölgedeki diğer ilçelerden misafirler akın etti. Özel olarak kurulan salıncaklarda, lavanta tarlalarında, yanında bulundurdukları sepetler ve şapkalar gibi çeşitli aksesuarlar ile fotoğraf çektirdi. Hasat sırasında toplanan lavantalarla el işi takılar, taçlar ve doğal sabunlar yapıldı. Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi görevlileri tarafından şenliğe katılan misafirlere köy ekmeği, karabuğday salatası ve organik salça ikram edildi. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, eşi Ezgi Yılmaz, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyeleri, oda ve dernek başkanları, muhtarlar ve Silivrililer, satış yapmak amacıyla kurulan stantları gezdi.

Kokladığınız da huzur verir

Protokol üyeleri ile şakalaşarak Lavanta faydalarını aktaran Silivri Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, "Lavanta kokladığınızda size sadece huzur veriyor. Mutlu edebiliyor, rahatlatabiliyor. Hakikaten lavanta çok kıymetli tarım çok kıymetli. Söylemek istediğim çok önemli bir şey var, o da gençlerin mirasını tüketemeyiz. Tarımı korumak zorundasınız. Burada sadece eğlenmek için değil, gelecek için beraberiz. Hayatımızın planlaması için buradayız. Laf olsun diye Kent Konseyi Başkanlığı yapmıyorum, bu bitkiler sizin ellerinizle dikilecek. Bunları korumanın tek yolu, taşın altına eli koymak! Bu kadar net ve basit. Cildinizi güzelleştirir, çayını yapın için rahatlatır; yoğurdunuza, yemeklerinize katın. Esanslarını kullanın, banyonuza koyun. Lavantalı ürünleri kullanın ama en önemlisi Silivri’nin lavantasını kullanın. Çünkü buranın lavantasının kafur oranı yüzde 3. Neredeyse 0 düzeyinde. Sokakta gördüğünüz her lavanta alınmaz, çayı yapılmaz, zehirdir. Tüm bunlara dikkat ediniz" dedi.

Silivri öncülük yapıyor

Bezmialem Üniversitesi Fitoterapi Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Başkanı Prof. Dr. Murat Kartal tıbbi aromatik bitkiler vurgusu yaptığı konuşmasında, "Dünya artık doğal beslenmeye, tıbbi ve aromatik bitkiler kullanmaya gidiyor. Yaklaşık 110 Milyar Dolarlık bir pazar payı var bu tıbbi ve aromatik bitkilerin. İstanbul’da TÜRAM gibi başka bir belediyenin yeri yok. Zeytinburnu’nun Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bahçesi var ama çok küçük. TÜRAM bu anlamda çok büyük bir görev üstleniyor. Burayı kurmamız ve Tıbbi ve Aromatik Bitkiler ile ilgili büyük projeler yapmamız gerekiyor. Distilasyon tesisi de yine başka hiçbir belediye de yok. Tüm bu çevredeki lavanta ve farklı bitkileri yetiştiren çiftçilerimize burada yardımcı olunuyor. Onların yağlarının da elde edilmesi çok önemli. O yüzden burada belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz. Özellikle lavantanın çok farklı kullanım alanları var. Örneğin lavanta kapsülleri var ve ilaç olarak kullanılıyor. Dünya tıbbi ve aromatik bitkilerden gıda takviyesi, kozmetik ve ilaç endüstrisi olarak yararlanıyor. Silivri bu anlamda bir öncülük yapıyor. Dolayısıyla başkanımıza ve belediyemize çok teşekkür ediyorum, bu alandaki projelerin devam etmesini diliyorum ve teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.


Silivri marka kent olacak

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ise gıpta edilen bir şehir vurgusu yaparak, "Murat hocam, Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi’nin, Distilasyon Tesisi’nin ve Tarım Lisesi’nin Türkiye’de tek ve ilk olduğunu belirterek belediyemize teşekkür etti. Ben de bir önceki belediye başkanı Özcan Işıklar beyefendi ve emeği geçen bütün çalışanlara teşekkür ediyorum. Şimdi bize düşen görev o tuğlaların üstüne tuğlalar ilave etmek. Bu yapılanlar amacına ulaşmasa da belediyecilikte devamlılığın esas olduğundan hareketle, bu tarım projelerini Dünya’da ilk sıralara taşımak için kendimize hedef koyduk. Çünkü biz Silivri’ye Silivri’nin insanına inanıyoruz. Yola çıkarken; ‘Marka Kent Silivri’ dedik. Bunu söylerken hamasetten, oy almak için, yalnızca belediye başkanı olmak için söylemiyordum. Silivri’nin marka kent olma potansiyellerini bildiğim için, yapabileceğime inandığım için söylüyordum. Silivri’yi marka kent yapabilmek için bütün gücümle çalışacağım" diye söz verdi.


GIDA VE TARIMIN MERKEZİ OLACAĞIZ

"Herkesin hayatı boyunca en az bir kere görmek istediği, insanların yaşamak için gıpta ettiği bir şehir" diyerek hedeflerini sıralayan Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, "16 milyon İstanbullu’nun şehir stresinden, trafikten, keşmekeşten sıkılıp gelip bir kaçış rotası olarak kafasını dinleyebileceği, elini toprağa değebileceği, organik ürünler yiyebileceği ve her şeyden önemlisi organik bir ortamda nefes alabileceği bir şehir. Silivri’nin insanları buna inandı. Elimi uzattım, sımsıkı tuttunuz ve hiç bırakmadınız. Hanımefendiler ile yol yürümeye devam edeceğim, hanımefendi çiftçiler hep başımızın tacı olacak. İlk günkü aşkla, şevkle yoluma devam edeceğim. Önümüzdeki 100 yılın en stratejik ürünü gıda olacak. Biz İstanbul’un bilinmeyen fark edilmeyen ilçesi Silivri’yiz ama artık bunu bilinen, fark edilen bir Silivri haline getirme zamanı geldi. Buna inanırsak, bu heyecanla ortaya koyabilir, hayata geçirebiliriz. Yalnızca yoğurt yemek için, yalnızca köy tavuğu almak için Nişantaşı’ndan Etiler’den Silivri’ye gelecek insanlarla karşılaşacaksınız. Bunun için toprağa inanmamız, çiftçiye güvenmemiz, üreteni desteklememiz lazım. Silivri Belediye Başkanı olarak söz veriyorum; her zaman üretenin yanında, çiftçinin yanında, köylünün yanında olacağım. Buğday, ayçiçeği, kanola gibi geleneksel çiftçilikten bir miktar ayrılıp aromatik bitkilere, seralara, çiçekçiliğe, ürünü çeşitlendirip burada toprakla üretim yapmak zorundayım. Şenliğimizi şereflendiren tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum" dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.