Vali Silivri'ye müjde verdi

Vali Silivri'ye müjde verdi
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ı ziyaret ederek ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Mimar Sinan Köprüsü’nü inceleyen Vali Yerlikaya, restorasyon çalışmalarının tamamlanacağı tarihi açıkladı

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’yı makamında ağırladı. Vali Yerlikaya’nın ziyaretine Silivri Kaymakamı Ali Partal da eşlik etti. Hayırlı olsun ziyareti gerçekleştiren Vali Yerlikaya, devam eden çalışmalar hakkında Başkan Yılmaz’dan bilgi aldı. Projelerini İstanbul Valisi’ne anlatan Başkan Yılmaz, misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Yılmaz, Vali Ali Yerlikaya’ya Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi’nde üretilen Lavantalı ürünler paketi, Silivri’yi temsil eden Yoğurtçu Heykeli ve tespih hediye etti.

Tarihi eseri onarmak büyük keyif

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın ziyaret programı Silivri Mimar Sinan Köprüsü ile devam etti. 32 köprü olarak bilinen ve yeniden ihalesi yapılarak restorasyon çalışmaları başlatılan tarihi köprü ziyaret edildi. Vali Yerlikaya, köprü hakkında açıklamalarda bulunarak, “İçinde bulunduğumuz kadim köprümüz, üstat Mimar Sinan’ın yapmış olduğu 348 metre uzunluğundaki köprümüz. Silivrili kardeşlerimizin çok uzun zamandan beri bir an önce açılıp, bu güzel köprünün üzerinden yürümeyi heyecanla beklediğini biliyoruz. Tarihi köprüleri, tarihi eserleri onarmak büyük bir keyif. Bürokratik işlemleri yapmak ile ilgili süreç takdir edersiniz ki biraz zaman alıyor. Biz bu köprüde bu işin biraz daha fazla zaman aldığını da biliyoruz. Çünkü köprünün sahibi Karayolları Genel Müdürlüğümüz. Hem Karayolları Genel Müdürlüğü’müzden hem Kültür Tabiat’dan izin alma süreçleri biraz bizi yordu ama işin sonuna geldik.” dedi.

Haziran gibi bitireceğiz

Köprünün açılacağı tarihin de müjdesini veren İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, “Kaynak sorunumuz yok, İstanbul Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı(YİKOB) olarak hedefimiz 2020 Mayıs-Haziran gibi burayı bitirmek. Temennimiz ve gayretimiz bu. Hem süreci yöneten YİKOB’daki arkadaşlarımıza hem de yüklenici firmamıza elimizden geldiğinde yardımcı olacağız. Aynı zamanda İlçe Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız da onların yanında yer alıyor. Biran önce Silivrili hemşehrilerimize bu güzel hizmeti tamamlayıp istifadesine sunmak istiyoruz.” diye konuştu. Kısa Köprü olarak bilinen Vakkas Köprüsü’nün de en kısa sürede açılacağını belirten Vali Yerlikaya, çalışmaların devam ettiğini söyledi. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın “Marka Kent Silivri” hedefinin başında gelen Köy Pazarı’nı da ziyaret eden Vali Yerlikaya, stantları gezdi ve ürünleri inceledi. Burada üreticiler ile bir süre sohbet ettikten sonra ilçeden ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.