Volkan Yılmaz sanayicileri dinledi

Volkan Yılmaz sanayicileri dinledi
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, sanayi kuruluşu temsilcileri ile bir araya gelmeye devam ediyor.
İş adamlarının taleplerini dinlemek amacıyla toplantılar düzenleyen Başkan Yılmaz, Ortaköy ve Değirmenköy’den sonra Selimpaşa ve Kavaklı bölgesindeki sanayiciler ile buluştu. Polipen grubunun ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Başkan Yılmaz’ın yanı sıra Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği (SİAD) Başkanı Hakan Kocabaş ve yönetimi, Belediye Başkan Yardımcıları Hasan Solak ve Harun Akkan ile fabrika temsilcileri katıldı.


İş insanlarına çok iş düşüyor


Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, toplantıda gerçekleştirdiği konuşmada, "Silivri’de iş insanlarının temsil edildiği tek kuruluş SİAD. Dolayısıyla sanayicilerin sorunlarını gerek yerelde, gerekse merkezi hükümet ile olan ilişkilerde dile getirerek çözebilecek tek kuruluş. Ayaküstü konuşmalarda yol, asfalt, lojistik gibi birçok problemi konuşuyoruz ama orada kalıyordu. SİAD başkanımıza ilçedeki sanayi kuruluşlarının olduğu bölgelerde toplantı yapalım dedim. Şimdi üçüncü toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Naçizane tavsiyem, resmi kuruluşlarda daha gür sesle temsil edilmeniz, daha dikkate alınabilmeniz için örgütlü çalışmanızdır. Burada olmaktaki amacım sizleri dinlemek, bu konuşmaların ışığında da sizin belirleyeceğiniz bir tarihte gündemli bir toplantıda beraber olmak. Biz Silivri için projeleri ortaya koyarken ana hedefimiz marka bir kent yaratabilmekti. Marka olma yolunda birçok potansiyeli bünyesinde bulunduran Silivri’den haberdarız. Ciddi projelerin yapıldığı ancak çevresi korunarak, herkesin en az bir kez görmek istediği, İstanbul’un stresinden kaçış noktası olan bir kent hayal ettik. Bunun içinde Türkiye’de ihracatın yüzde 2.7’sini gerçekleştiren sanayicinin de yeri var. Esnafın da, sanayicinin de, ev hanımının da, bu kentin kimliğinde ruhunda yeri olmalı. İş adamlarının, özellikle Türkiye’de ihracat yapanların önemi çok büyük. Türkiye’nin tek kurtuluşu katma değer yaratmak" ifadelerini kullandı.


Tüm sorunlara çare arayacağız


"Yerel yönetim olarak bizler sizin mikro sorunlarını çözmeliyiz" diyen Yılmaz, "Yol, su, elektrik, yağmur suyu problemleri gibi sorunları ele alacağız. Yerel yönetimle halledilecek tüm sorunlarınız için önünüze bir kırmızı halı sereceğimize, problemler ne olursa olsun dinleyeceğimizi ve çözüm arayacağımızı, sizlerin dilediği an ulaşabildiği bir anlayışla hareket edeceğimize söz veriyorum. Sizlere yokuş yapan değil, inişi gösteren, kolaylaştıran olacağız. En kötü yasayı, iyi idareciler iyi yasa haline getirilebilir. İşçi bulamadığınızı biliyoruz. Beni 10 kişi ziyaret ediyorsa, 8 kişi iş istiyor. Kariyer İstihdam Ofisimizdeki arkadaşlarımız sizi ziyaret edecekler. İŞKUR mantığında ama daha canlı bir proje planlıyoruz. Sizin iş gücü açığınızı da böylelikle hızlıca kapatabiliriz" açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.