Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Silivri’nin 5000’lik planı refüze edilecekmiş!!!

Silivri’nin 5000’lik planı refüze edilecekmiş!!!


AK Parti Silivri İlçe Başkanlığı 1/ 5000’lik planın refüze edileceğini duyurdu.  İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından planlaması yapılan ve İBB Meclisinden de oy birliği ile geçen Silivri’nin 1/5000’lin Nazım İmar Planı günlerdir kamuoyunda tartışıldı.

İktidar ve muhalefet önce bir birlerini suçladı. Sonra, “ en kötü plan plansızlıktan iyidir. Biz bu planın arkasındayız. Eksikler sorunlar varsa itiraz eder düzeltiriz” denildi. Halkı bilgilendirme toplantıları yapıldı.


Planda yer alan sorunlar madde madde tespit edildi ve Büyük Şehir Belediyesi gönderildi. AK Parti İBB Meclis Grup Başkan Vekili M. Ergün Turan, Silivri’nin 5000’lik planını masaya yatırmış ve Silivri Merkez kısmında yer alan emsal kısıtının dikkate alınmayarak eski imar haklarının geri verilebileceğini, siyasi iradenin hak sahiplerinin doğa bilecek mağduriyetlerini engelleme adına elini taşın altına koyacağını ifade etmiş.

Lütfetmiş!

Şimdi buradan sormak istiyorum AK Partili yöneticilere; Siyasi irade neyin nesi kuzum? Silivri’nin 5000’lik planı siyasi iradeyle mi yapıldı?

Biz bu planı siyasi iradeyle yaptık. Yine siyasi irademizi ortaya koyarak çözeceğiz derken, biz bu plan üzerinden siyaset yapıyoruz umu itiraf ediyorsunuz? Ayrıca Silivri’nin 5000’lik planında sorun sadece merkezde yok.

Silivri belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın basına servis ettiği ve vatandaşlar tarafından itiraz edilen dilekçelerde toplam 21 adet sorun tespit edildi. Şimdi siz sadece merkezde ki emsal kıstasını eski imar haklarını geri vererek 500’lik planı refüze etmiş mi oluyorsunuz?

Hadi 1 tane sorunu çözdünüz diyelim, tespit edilen 20 küsur soruna nasıl çözüm bulacaksınız?  

Bu arada zaten bu planı Silivri halkına ve Silivri halkını temsil eden Yerel Yöneticilere sormadan yapan sizsiniz. Doğal olarak ta bu planı düzeltecek olanda yine sizsiniz Sayın AK Parti Büyükşehir Belediyesi Yöneticileri. Bilmem anlatabildim mi?! 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Sarıbıyık Yıldırım Arşivi