SİZDEN GELENLER

SİZDEN GELENLER

Şirvan Yücel: SANATIN BARIŞ İLE BÜTÜNLÜĞÜ

Şirvan Yücel: SANATIN BARIŞ İLE BÜTÜNLÜĞÜ



Çağlar boyunca insanlar geçimlerini sağlamak için sürekli, savaş ve çatışma halinde olmuşlardır. Bu durum çevresine, yarattığı sanat eserlerine yansımıştır. Hep vurguladığım gibi kişi içsel durumunda neyi yaşıyorsa dışa vurum olarakta onu yansıtır. 

Sanat eseri kişinin aynasıdır. Kişi içsel olgunluğa erişince ilk olarak kendi içsel savaşını bitirir, öncelikle kendini sever bu sevgi öz benliğin den her şeye akar. Kendinde ne varsa karşıdakine de onu verir. Her insanın için de NEGATİF VE POZİTİF unsurlar vardır. Zaman zaman bu durumlardan biri üst seviyeye çıkar sanat eserleri de tam bu aşamada kendini gösterir. İnsanın içsel olgularını etkileyen enerji alanları kişiyi, bir takım şeyler yapmaya iter. Sanatçı bu durumu değerlendiren usta bir gözlemcidir. O anlar kişinin en üretken olduğu an dır. Dur, bak, yakala ve çalışmaya aktar prensibi her sanatçı da mevcuttur. Kişi farkındalığını olumlu yönde geliştirmeyi başarırsa içsel BARIŞINI yakalamış olur. Bunu da çalışmalarına yansıtır. Demem o ki! Her yerde negatif durumlar var. Bir sanatçı farkındalığını geliştirerek, olumsuzluklarını olumluya çevirmeli ve bunu eserlerinde kendi kitlesine sunmalıdır. Sanatçı topluma mal olmuştur. Bunu bir örnek teşkil edecek biçimde, sanat severlere ve topluma bulaştırmayı bir görev ve ödev bilmelidir. 

Yapılan çalışmalarda sürekli şiddet varsa bu kişilerin kendi içsel savaşının yansımasıdır. Tabi ki! Bu durum kişilerin iç dünyasına bir müdahale değildir. Sadece gözlem ve farkındalıklı olumlu olmalıdır. Nihayetinde örnek alınıyorlar acizane kendi görüşüm isteyen istediğini yapmakta ÖZGÜR ama neyi ne için yaptığı da önemli dir. 
Barış ile ilgili Akif Manaf Hocamız Özlü Sözler -2 - kitabında şu sözlere değinmiştir. 
İnsanın hayatına ışık tutan bu sözleri sizlerle paylaşmak isterim. 
‘’Küresel barış için insanlar rekabetten kurtulmalı ve kıskançlıktan özgürleşmeli dır.’’ 
‘’Acı ve şiddetten kurtulmanın yolu siddetsizlikten geçer.’’ 

‘’Şiddete baş vuran insanlar korku dolu insanlardır. Cesur ve korkusuz olanlar şiddete başvurmaz.” 
HERKESİN İÇSEL SAVAŞININ BİTMESİ DİLEĞİMLE, SANAT VE BARIŞ İLE KALIN SEVGİLERİMLE ... 

Önceki ve Sonraki Yazılar
SİZDEN GELENLER Arşivi