Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Siyasi çekişmeler Silivri’ye bir şey kazandırmaz!

Siyasi çekişmeler Silivri’ye bir şey kazandırmaz!

Silivri ne çekiyorsa hep bu siyasi çekişmeler yüzünden çekiyor. Ne kaybediyorsa yine bu siyasi çekişmeler yüzünden kaybediyor. Seçim yılına girdiğimiz şu günlerde İBB, Silivri Belediyesi üzerindeki baskılarını iyice hissettirmeye başladı. Silivri Belediyesinin Mimar Sinan Mahallesinde başlattığı sahil düzenleme çalışmaları dün İBB Zabıta Ekipleri tarafından durduruldu. Gerekçe ise yer Hazine Emlak Daire Başkanlığına aitmiş. İzin alınmamışmış. Merak ediyorum doğrusu, izin isteselerdi verecekmiydiniz?  Tek sorun izin istememelerimi?

  Birde neymiş efendim birileri İBB’ ye şikâyet etmişmiş. Söylermisiniz kuzum kim şikâyet etti? Kim böyle bir çalışmadan rahatsızlık duyuyor? Daha öncede de dediğim gibi, burada yapılan düzenleme güzel bir çalışma. Silivri için yapılan bu çalışmalar kimi rahatsız ediyor? Hadi burada ki çalışmayı izin alınmadığı için durdurdunuz diyelim. Peki, Selipmpaşa’dan Gümüşya’ya kadar Silivri Belediyesi tarafından yapılan işletmeleri denetlemekte ki amacınız ne? Zaten AK Parti Silivri’de 1/5000’lik planlar yüzünden ciddi sıkıntı yaşıyor. Sadece 5000’lik plan değil,  2B  arazi fiyatları, Ecrimisil ve düveler yüzünden köylünün icraya verilmesi mevzuları da AK Parti Silivri İlçe Başkanlığına oldukça puan kaybettirdi. Tüm bunlar göz önünde yaşanırken birde Belediyenin çalışmalarına engel olursanız, bunun faturasını bu halk size çıkarır bilesiniz.  
Büyükşehir Belediyesi olarak Silivri’ye önemli yatırımlar yaptınız. Bunlar inkâr edilemez. En önemli yatırımlarınızdan birisi de bana göre Boğluca Deresinin Islah edilmesi. Bunun için Silivrili bir vatandaş olarak teşekkür ediyorum. Fakat siz bu önemli yatırımlara imza atarken, takdir edersiniz ki İlçe Belediyesi de boş durmayacak. Her fırsatta Silivri’yi önemsediğinizi dile getiren pek Sayın AK Partili Yöneticiler, Silivri Belediyesinin çalışmalarını değil halk için yapılan hizmetleri engelliyorsunuz. Şu hizmet mevzuları konusunda siyasi çekişmeleri bir kenara bıkın artık. Bir taraftan Büyük Şehir’in hizmetleri  diğer taraftan İlçe Belediyesi’nin yapacağı çalışmalarla Silivri’yi, sizin tabirinizle; “İstanbul’un parlayan yıldızı” yapın. Sizde biliyorsunuz ki; bu siyasi çekişmeler Silivri’ye bir şey kazandırmaz. Aksine kaybettirir. Sayın Siyasi Büklerim; diğer ilçeleri örnek göstereceğinize, el ele verip Silivri’yi örnek alınacak bir ilçe haline getirin…  

İzin istemekle dudak aşınmaz
Gelelim Silivri Belediyesinin çalışmalarla ilgili neden İBB’den izin alamadığı mevzusuna. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar şu izin isteme mevzusunda korkarım biraz acemi. Yada bunu bilinçli yapıyor. Ben yapayım onlar yıksın, sonra çıkar halka şikayet ederim mantığıyla hareket ediyor da olabilir. Sayın Işıklar’ın  bunu hangi niyetle yaptığını bilemiyorum. Ama 5216 sayılı yasa gereğince Büyükşehir Belediyesinden izin alması gerektiğini  Başkan Işıklar benden daha iyi biliyor.  O yüzden keşke çalışmalara başlamadan önce gerekli izni Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’tan isteseydi. Daha önce Yarların altında yaptığı düzenlemeler için izin istemişti ve Kadir Topbaş’da Başkan Işıklar’a bu çalışma için izin vermişti. Ben inanıyorum ki Mimar Sinan Mahallesinde yapılan çalışma için İBB’den izin alınsaydı Topbaş yine izin verirdi. Demem o ki; izin istemekle dudak aşınmaz. Sonradan sorun yaşmaktansa izin almakta fayda var diye düşünüyorum.  Sayın Başkan, siz izin isteyin, eğer İBB’izin vermezse o zaman gönül rahatlığıyla çıkıp halka şikâyet edin. Kusura bakma Başkan ama bu konuda sizde de kabahat var.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Sarıbıyık Yıldırım Arşivi