1 Mayıs Bakırköy'de kutlandı

1 Mayıs  Bakırköy'de kutlandı
İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla DİSK, KESK, TMMOB ve TTB önderliğinde düzenlenen kutlamalar, Bakırköy Halk Pazarı alanında yapıldı.

DİSK, KESK, TMMOB, TTB, Birleşik Haziran Hareketi, Çarşı Grubu, HDP ve CHP üyelerinin alandaki yerlerini almasının ardından, saygı duruşu ve koronun 1 Mayıs Marşı ile Enternasyonel Marşı'nı okumasıyla başlayan programda DİSK Genel Başkanı Kani Beko konuştu.

 

"KADINLAR BİZİM ONURUMUZDUR"

 

Kani Beko, mücadeleyi 1 Mayıs ruhu ile kazanacaklarını dile getirerek, birlik olarak dayanışma ile kazanacaklarını, taşeron köleliğine her ne pahasına olursa olsun son vereceklerini kaydetti. Taşerona kadro sözü verip, "özel sözleşmeli personel" sistemini getirenlerden hesap soracaklarını aktaran Beko, tüm işçilere ayrımsız, kayıtsız, şartsız kadro hakkı istediklerini belirtti. İşçilere "güvenceli iş için birlik olmaya, mücadele etmeye, dayanışmaya söz veriyor musunuz?" diye soran Beko, kıdem tazminatı hakkını kaybetmemek için mücadele edeceklerini söyledi. DİSK Genel Başkanı Beko, hükümetin kadınlara yönelik düzenlemelerini eleştirerek, "Kadınlar bizim onurumuzdur. Bu ülkede işsiz sayısı 6 milyona ulaşmış. Birlikte mücadele vermeliyiz. Kardeşliği ve kalıcı barışı sağlamalıyız." dedi.

 

CHP'LİLER 1 MAYIS'A KİTLESEL KATILDI

Bakırköy'de yapılan kutlamalara CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, CHP milletvekilleri Barış Yarkadaş, Onursal Adıgüzel, Ali Şeker, Eren Erdem, Didem Engin, Gamze Akkuş İlgezdi, Hilmi Yarayıcı, Bihlun Tamaylıgil, Oğuz Kaan Salıcı, Zeynel Emre, ALİ Özcan, Mahmut Tanal, Aykut Erdoğdu, CHP PM üyeleri Kadir Gökmen Öğüt, Tuğba Ütebay, İdris Akyüz, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, CHP’li 39 ilçe başkanı , eski CHP’li vekil Umut Oran ve binlerce CHP’li katıldı.

Alanda Öcalan posterinin açılması üzerine CHP'li vekiller miting alanını terketti.

 

HDP'Lİ GRUBA MÜDAHALE

1 Mayıs kutlamalarının yapılacağı Bakırköy'deki halk pazarı alanına yürüyen HDP'liler ile polis arasında arama noktasında tartışma çıktı. İkinci arama noktasında yaşanan tartışma büyüyünce polis müdahalede bulundu. Polis, grubu biber gazı ile müdahale etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.