5 genç için su altı arama çalışmaları başladı

5 genç için su altı arama çalışmaları başladı
Kumburgaz sahilinde kiraladıkları deniz bisikletiyle denize açılan 5 gençten Pazar günü saat 14.00’den bu yana haber alınamıyor. Halen süren arama çalışmalarında Deniz Kuvvetleri, Sahil Güvenlik, AFAD, GEDDAD, MAG AME ve İstanbul İtfaiyesi’ne bağlı ekip
 

Arama çalışmaları havadan, denizden ve karadan devam ediyor. Mikail Çelik, Serdar Demir, Doğan Demir, Şükrü Kahraman ve Yusuf Büyükizgi’yi bulmak için başlatılan ve halen süren çalışmalarında Deniz Kuvvetleri, Sahil Güvenlik, AFAD, GEDDAD, MAG AME ve İstanbul İtfaiyesi’ne bağlı ekiplere gönüllüler de destek veriyor.

Su altı aramaları başladı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Sualtı Şube Müdürlüğü’ne bağlı dalgıç polisler AFAD yetkililerinden bilgi aldıktan sonra çalışmalara katıldı. Dalgıç polisler belirlenen bölgelerde sualtı taraması yapıyor. Öte yandan itfaiye helikopteri de arama-taramalarına katıldı.

Deniz bisikletlerine yasak kapıda

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, deniz bisikletiyle açılan 5 kişiden haber alınamamasına ilişkin, "Bisikletleri hemen toplatıyoruz ve yasaklıyoruz. Çünkü bunun bir hukuku yok, yetki, denetim, sorumluluk kimde belli değil" ifadesini kullandı. Akgün, yazılı açıklamasında deniz bisikletlerinin hukuki bir dayanağının olmadığını belirtti. Bu konuda sorumluluğun kimde olduğunun bilinmediğine değinin Akgün, "Bisikletleri hemen toplatıyoruz ve yasaklıyoruz. Çünkü bunun bir hukuku yok, yetki, denetim, sorumluluk kimde belli değil. Biz üzerimizi düşen sorumluluğu alarak, hukuki karmaşa giderilinceye kadar Büyükçekmece'de deniz bisikletlerini yasaklıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.