ASKER İLE PKK 1 SAAT ÇARPIŞTI

ASKER İLE PKK  1 SAAT ÇARPIŞTI
Ağrı Dağı eteklerinde PKK ile asker arasında 1 saat süren bir çatışma çıktı.


Ağrı'da Doğubayazıt İlçesi yakınlarındaki Ağrı Dağı eteklerinde dün akşam saatlerinde güvenlik güçleri ile PKK’liler arasında çatışma çıktı. Çatışmada ölen ya da yaralanan olmadı.

Dün saat 19.30 sıralarında Doğubayazıt’ın Ağrı Dağı eteklerindeki Topçatan ile Demirkapı köyleri arasında, PKK’lılar ile bölgede önlem alan güvelik güçleri arasında silahlı çatışma çıktı. Çatışma sırasında Doğubayazıt- Gürbulak karayolunda da ulaşım aksadı. Bir saatten fazla sürdüğü öne sürülen çatışmadan sonra PKK’lılar Ağrı Dağı’na çekilirken, güvenlik güçleri bölgede geniş önlem aldı. 
 
Topçatan ve Demirkayı köylerinin giriş- çıkışını kontrol altında alan güvenlik güçleri çatışmayla ilgili bilgi vermedi. Ölen ya da yaralanan olmadığı belirtilen çatışma nedeniyle köylüler, gece korkudan dışarı çıkamadıklarını söyledi.

TIR'LARA İSABET ETMİŞ
 
Ağrı Dağı eteklerinde meydana gelen çatışmayla ilgili olarak Ağrı Valiliği açıklama yaptı. Açıklamada, Doğubayazıt İlçesi’ne bağlı Topçatan Köyü yol ayırımında devriye görevi yapan güvenlik görevlilerine, saat 19.40 sıralarında PKK’lılar tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldığı bildirildi. 
 
Güvenlik güçlerinin ateşe anında karşılık verdiği belirtilen açıklamada, teröristlerin silahlarından çıkan kurşunların, yoldan geçen 3 TIR’ın sürücü kapıları ile tekerlerine isabet ettiği ve maddi zarara yol açtığı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.