BAHÇELİ, CHP VE HDP'YE ''ŞAH MAT''

BAHÇELİ, CHP VE HDP'YE ''ŞAH MAT''
Bahçeli, bugünkü Meclis Başkanlığı seçiminin 3. ve 4. turunda oluşacak tabloyu önceden gördü ve herkesi şaşırtan bir çıkış yaptı. İşte o "matematik hesabının" sırrı..


 
Haber3.com ÖZEL - Seçimlerin hemen ardından yaptığı açıklamalarla "uzlaşmaz bir görüntü" veren MHP lideri Devlet Bahçeli'nin bu tavrı eleştiri konusu olmaya devam ediyor.

"Siyaset satrancını" çok iyi bilen Bahçeli çıkışlarıyla şaşırtmaya devam ediyor. Bu çıkışlar diğer partilerin de hamle yapmasını daha güç hale getiriyor.

4. TUR KARARI

Bugünkü grup toplantısında tüm koalisyon senaryolarına kapıyı kapatan Bahçeli, Meclis Başkanlığı seçimlerinde de kendi adayları Ekmelettin İhsanoğlu'na destek vermeye devam edeceklerini açıkladı.

Toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, "4. oylamaya bizim adayımız kalmazsa 80 geçersiz oy olacaktır" dedi. Bu, İhsanoğlu'nun 4. tura kalmaması halinde hiçbir adaya oy vermeyecekleri anlamına geliyor.

Peki bunun anlamı ne ?

4. turda HDP tüm oylarını CHP'nin adayı Baykal'a verse bile, yine de Meclis Başkanlığı'nı AK Parti kazanacaktır.

"Matematik hesaplarıyla ünlü" Bahçeli işte bu hesabı önceden yapmış ve diğer partileri zorda bırakacak kararı almış durumda.

Bahçeli'nin bu çıkışıyla CHP ve MHP'ye "AK Parti'nin kazanmamasını istiyorsanız gelin son turda bizim adayımızı destekleyin" demek istiyor.

Belki de grup konuşmalarında olmaz diye nutuk atılan 3 partili koalisyon, MHP'nin adayı altında ilk kez Meclis'te gerçekleşebilir.

Ankara'da siyaset kulislerinde ve Meclis'te şimdi bu rest konuşuluyor.

Bahçeli'nin bu çıkışının muhtemel sonuçlarını düşünen Baykal, sigara üstüne sigara yaktıracağa benziyor :) HDP'li vekiller kara kara "şimdi biz MHP'ye mi destek vermek zorundayız (!)" diye düşünürken AK Parti ise Bahçeli'nin matematik hesabının doğru olup olmadığının sağlamasını yapmanın peşinde..!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.